Главният път Бургас - Варна, в частта от Обзор до

...
Главният път Бургас - Варна, в частта от Обзор до
Коментари Харесай

Затвориха пътя Бургас - Варна и Троянския проход заради снеговалежа

Главният път Бургас - Варна, в частта от Обзор до Свети Влас, е затворен поради преваляванията от сняг. Пътят е затворен в сектора Обзор - до кръстовището за Свети Влас, е лимитирано за всички МПС за разчистване и за премахване на аварирали коли, оповестяват от АПИ.

Ришкият проход е отворен, само че единствено за леки коли до 12 тона. Към момента не се оповестява за закъсали коли, предава Българска национална телевизия. Обилен снеговалеж има и на територията на Община Средец, само че на място са снегопочистващи екипи и там няма проблем с пътищата. 

Затворени за придвижване за моторни транспортни средства (МПС) над 12 тона са проходите " Предел ", " Превала ", " Рожен " и " Печинско ". Това демонстрира информация в бюлетина на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за пътната конюнктура, настоящ към 7:30 часа тази заран.

Проходът " Троянски " е затворен за всички моторни транспортни средства.

Временно придвижването по автомагистрала " Тракия " в посока Пловдив, в региона на мотел " Ихтиман ", е лимитирано за всички коли поради аварирал тир. Движението се пренасочва по обходен маршрут: София - Автомагистрала " Тракия " до 34 км - път I-8 - качване на п.в " Мухово " при км 46 - Пловдив. Движението се контролира от " Пътна полиция ", оповестяват от АПИ.

Според бюлетина на пътната организация пътят Кюстендил - Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Гюешево " е лимитирано за коли над 12 тона заради затваряне на пункта от страна на Северна Македония заради влошена метеорологична конюнктура.

Пътищата Панагюрище - Златица и Велинград - Разлог са лимитирани за придвижване на МПС над 12 тона поради мощен снеговалеж и снегопочистване, оповестяват още от АПИ.

Заради паднали дървета по пътя краткотрайно е лимитирано придвижването по пътя ІІІ-842 с. Юндола - гр. Белово. Въведен е обходен маршрут: гр. Белово по път І-8 до кръгово кръстовище с път ІІІ-8402 - с. Варвара и по път ІІ-84 - Велинград - с. Юндола и назад. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

От АПИ осведомят, че пътищата в страната се обработват от 411 снегопочистващи машини.

Временно придвижването по пътя Кюстендил - Перник е лимитирано за коли над 12 тона поради почистване на пътното платно от паднали дървета на територията на Радомир, допълват от АПИ.

Въпреки това водачите, които пътуват в региона, би трябвало да бъдат с нараснало внимание.

За през днешния ден в пет области на страната е разгласен оранжев код за обилни превалявания от дъжд и сняг, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е в действие за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол. В други четири области е разгласен жълт код за мощен вятър и превалявания от сняг - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР