Главният оперативен директор на Meta Platforms Inc Шерил Сандбърг, чието

...
Главният оперативен директор на Meta Platforms Inc Шерил Сандбърг, чието
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг остана без дясната си ръка

Главният действен шеф на Meta Platforms Inc Шерил Сандбърг, чието тясно партньорство с основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг задвижи растежа на най-голямата обществена мрежа в света - „ Facebook “, напуща компанията след 14 години.

„ Когато поех тази работа през 2008 година, се надявах, че ще бъда в тази роля пет години. Четиринадесет години по-късно е време да напиша идната глава от живота си “, написа в пост на Сандбърг във „ Facebook “.

Главният шеф по растежа Хавиер Оливан ще поеме поста като основен действен шеф, заяви Зукърбърг в обособена обява във „ Facebook “ и добави, че не възнамерява да размени ролята на Сандбърг непосредствено в съществуващата конструкция на компанията.

Оливан работи в „ Мета “ повече от 14 години и е управлявал екипи, работещи с „ Facebook “, „ Инстаграм “, „ УотсАп “ и „ Месинджър “.

Напускането на Сандбърг бележи края на една епоха за „ Мета “, която измества фокуса към хардуерните артикули и „ метавселената “ след години на кавги по отношение на злоупотреби с поверителността и разпространяването на подмолно наличие на нейните платформи.

Сандбърг е един от най-видимите ръководители на компанията и постоянно е подложена на критика за бизнес модела, основан на реклами.

Внасяйки управнически опит и знания за зараждащата се тогава промишленост за цифрови реклами, тя трансформира „ Facebook “ от многолюден стартъп в колос за доходи, като в същото време се нарежда като лицето на феминизма в корпоративна Америка.

Сандбърг разгласи в своя пост, че ще продължи да служи в борда на „ Мета “ и откакто напусне компанията през есента.

„ Наехме толкоз доста страхотни водачи. Чувствам се в действителност добре за това. Следващият лидерски екип е на място, с цел да изведе компанията напред “, сподели тя, като загатна поименно основния бизнес шеф Марн Ливайн и президента на световните въпроси Ник Клег.

Сандбърг е уверен бранител на „ Facebook “ в хода на многочислените му несъгласия, като поредно твърди, че ръководителите се учат от грешките си и усъвършенстват инструментите на компанията против нездравословното наличие.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР