Главният научен секретар на БАН проф. Нели Косева се срещна

...
Главният научен секретар на БАН проф. Нели Косева се срещна
Коментари Харесай

Проф. Нели Косева от БАН на среща с ОИСР преди преговорите на България за членство в организацията

Главният теоретичен секретар на Българска академия на науките проф. Нели Косева се срещна през днешния ден в Академията с представители на Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. Посещението е част от подготовката на България за договаряния за участие в влиятелната интернационална организация.

Проф. Косева срещна делегацията с активността на Българската академия на науките и съдействието й с висшите образователни заведения, бизнеса и взаимоотношението с обществото.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз е с водеща роля в изработването и използването на най-високи стандарти във всички основни области като ръководство, данъчната политика, транспортна инфраструктура , селско стопанство, обучение, цифрова стопанска система и нововъведения, климат и други.

В Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 38 страни , измежду които най-развитите стопански системи от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Заедно с България, претенденти за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз са още Румъния, Хърватия, Бразилия, Аржентина и Перу.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР