Главният мениджър на баскетболния клуб от женската НБА Лос Анджелис

...
Главният мениджър на баскетболния клуб от женската НБА Лос Анджелис
Коментари Харесай

Расизъм и "думата с Н" костваха поста на мениджър в женската НБА

Главният управител на баскетболния клуб от женската НБА " Лос Анджелис Спаркс " Пени Толър беше уволнена, откакто е обидила на расистка основа част от девойките в тима.

След загубата от " Кънектикът Сън " тя е разговаряла на всеослушание със състезателките и е употребила думата " чернокож ", която е неприемлива.

OFFICIAL: Los Angeles Sparks General Manager Penny Toler Relieved of Duties. https://t.co/NRKJjuY7M7#GoSparks #LeadTheCharge
— Los Angeles Sparks (@LA_Sparks) October 4, 2019

Самата Толър призна, само че съобщи, че не е имала за цел да обиди баскетболистките. По-скоро е желала да вдигне духа на тима след неприятния резултат, а думата се е изплъзнала несъзнателно.

" За страдание използвах тази дума. Не трябваше да го върша, никой не би трябвало да се държи по този начин. Използвах думата с " н ", само че тя не беше отправена към играчите, не беше в този смисъл. Опитах да повдигна духа в тима, да опитам да ги подтиквам след тази загуба ", описа към този момент някогашната треньорка на " Спаркс ".

Пени Толър е измежду първите баскетболистки в женската НБА. Тя е създател и на първия панер в шампионата през 1997 година, когато е част от отбора на " Спаркс ". През 1999 година тя застава на мениджърския пост в тима. Тимът от Лос Анджелис е 3-кратен първенец и 18 пъти се класира за плейофите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР