Главният медицински експерт на САЩ д-р Антъни Фаучи се усъмни

...
Главният медицински експерт на САЩ д-р Антъни Фаучи се усъмни
Коментари Харесай

Главният медицински експерт на САЩ се усъмни в ефективнстта на руската ваксина

Главният медицински специалист на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи се усъмни в ефективнстта на съветската ваксина, която съгласно управляващите в Москва е подготвена за потребление против новия ковид, написа американският вестник The Hill.

" Това да имаш ваксина и да докажеш, че тя е безвредна и ефикасна са две разнообразни неща ", означи той пред National Geographic по време на полемика.

Коментарите му пристигнаха малко откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че страната му се е трансформирала в първата страна, одобрила ваксина за COVID-19, въпреки това да се случи преди края на цялостните клинични тествания.

По думите на Путин имунизацията е минала през тестванията и е потвърдила, че дава резистентен имунитет против COVID-19, който съгласно университета Джонс Хопкис болести над 20 млн. души по света.

Въпреки това към момента не са приключени последните проби от третата фаза на клиничните тествания на съветската ваксина, което провокира песимизъм измежду интернационалните специалисти по отношение на успеваемостта на препарата.

Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и заразни заболявания (НИАЗ) на Съединени американски щати и основен член от екипа за битка с вируса на Белия дом съобщи, че още няма доказателства, които да поддържат изказванията на Путин.

" Надявам се руснаците в действителност, изрично да са потвърдили, че тази ваксина е безвредна и ефикасна. Но съществено се колебая в това ", сподели той, като добави, че американците би трябвало да схванат процеса по одобрение и стартиране на пазара на една безвредна и ефикасна ваксина.

Фаучи съобщи, че е " внимателен оптимист " що се отнася до очакванията да има ваксина за COVID-19 до края на годината. На 31 юли той съобщи пред Конгреса, че е обнадежден от информацията за разработките на ваксини в Съединени американски щати, само че предизвести, че " няма гаранция, че ще се създаде безвредна и ефикасна ваксина от тях ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР