Главният лекар на Англия професор Крис Уити призова съгражданите да

...
Главният лекар на Англия професор Крис Уити призова съгражданите да
Коментари Харесай

Експерт: Новият щам не е толкова опасен

Главният доктор на Англия професор Крис Уити прикани съгражданите да се успокоят на фона на известията за разновидностите на ковид, защото новият вид на COVID-19 “омикрон” е по-малко обезпокоителен от “делта”. Опасенията би трябвало да се съсредоточат върху „ непосредствените закани “, сподели той, представен от английският вестник The Daily Telegraph.
Проф. Крис Уити споделя, че министрите са били прави да подхващат "предпазни " ограничения по границите, с цел да не позволен идването на новия вид в Обединеното кралство, предава организация "Фокус ". Но той предизвести, че всеки опит за налагане на "по-строги ограничавания " няма да бъде подсилен от обществеността и допусна, че ще е по-добре опасенията да бъдат съсредоточени върху по-непосредствените закани.
Коментарите му пристигнаха на фона на възходящите опасения по света, които се отразиха и на фондовия пазар, като фондовият пазар загуби милиарди лири. Лондонският показател FTSE 100 падна с 3.6% - най-големият спад за повече от година - защото вложителите се притесняваха, че ще последват нови локдауни.
IAG, притежателят на British Airways, пострада най-тежко, защото Англия и Европа започнаха да постановат ограничавания за пътешестване до Южна Африка - където новият вариант беше разпознат за първи път. Акциите паднаха с близо 15 %.
В петък Световната здравна организация (СЗО) дефинира B.1.1.529 като „ вид, пораждащ безпокойствие “ и го назова "омикрон ", като случаи са докладвани в Израел и Белгия. Учените се притесняват, че заради огромния брой разновидности на този вирус може да се окаже резистентен на имунизациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР