Главният комисар на ромите в България Петко Асенов иска касиране

...
Главният комисар на ромите в България Петко Асенов иска касиране
Коментари Харесай

Първо във ФАКТИ: Искат касиране на изборите заради купен ромски вот

Главният комисар на ромите в България Петко Асенов желае анулиране на евроизборите, научи ФАКТИ . Причината - данни за всеобщо пазаруване на ромски гласове от страна на Вътрешна македонска революционна организация. Сигналът е квалифициран и ще бъде изпратен до ДАНС, основния прокурор Сотир Цацаров, до ЦИК, и до Върховен административен съд.

Мотивът - съществуването на основателни догатки за осъществена продажба на гласове по време на изборите на територията на редица общини, в изборни секции с ромско население. От протоколи на ЦИК е открито, че роми всеобщо са дали своят вот за Вътрешна македонска революционна организация. Асенов желае от основния прокурор Сотир Цацаров да разпореди инспекции по какъв начин в ромските квартали ромите са дали своят вот за Вътрешна македонска революционна организация и какъв брой платено на ромските тартори. Върховен административен съд пък следва да дефинира законен ли е изборът на Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков за евродепутати.

За обстановката Асенов показа през вчерашния ден пред ФАКТИ . Темата за резултата на Вътрешна македонска революционна организация и възможният платен от тях ромски избор бе стартирана и от водачите на " Атака " Волен Сидеров и " Воля " Веселин Марешки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР