Главният изпълнителен директор на Уолстрийт Марк Роуън призовава лидерите на

...
Главният изпълнителен директор на Уолстрийт Марк Роуън призовава лидерите на
Коментари Харесай

Милиардерът, главен изпълнителен директор, настоява лидерите на UPenn да се оттеглят и даренията да спрат заради предполагаем неуспех за справяне с антисемитизма в кампуса

Главният изпълнителен шеф на Уолстрийт Марк Роуън приканва водачите на Университета на Пенсилвания да подадат оставка, а донорите да закрият чековите си книжки поради хипотетичен неуспех да осъдят антисемитизма и омразата.

Роуън, основен изпълнителен шеф на колоса за дялово вложение Apollo Global Management, написа в обява, оповестена онлайн в сряда, че UPenn не е осъдил събитие, извършено в кампуса предишния месец, за което университетът признава, че включва оратори с история на правене на антисемитски забележки.

„ Защо UPenn повтаря трагични неточности от предишното? Думите на ненавист и принуждение би трябвало да бъдат посрещнати с ясно, обосновано наказание, вкоренено в морала, от страна на тези, които са на власт “, ​​пише Роуан.

Роуан, чието положение се прави оценка от Forbes на близо 6 милиарда $, е един от най-богатите донори и поддръжници на университета. Той ръководи борда на съветниците в фамозното учебно заведение Wharton на университета и е последният бизнес водач, който подлага на критика учебно заведение от Бръшляновата лига за оправянето му с антисемитизма след смъртоносната офанзива на Хамас против Израел.

Ръководителите на университетите обявиха в изказване във вторник, че са „ опустошени от ужасяващото нахлуване против Израел от Хамас “.

„ Тези отвратителни офанзиви доведоха до трагична загуба на живот и ескалиране на насилието и безредиците в района “, обявиха в това изказване президентът на UPenn Елизабет Магил и ректорът на UPenn Джон Джаксън младши.

Но изпълнителният шеф на милиардера твърди, че водачите на UPenn не са съумели да осъдят „ осъществявания с ненавист “ Палестина написа книжовен фестивал, многодневно събитие, което се организира в кампуса на университета предишния месец.

„ Поляризиращото събиране Palestine Writes включваше добре известни антисемити и подстрекатели на ненавист и расизъм и беше подкрепено, подкрепено и проведено от разнообразни университетски отдели и филиали на UPenn “, сподели Роуан.

Изпълнителният шеф на Apollo, който също е родител на ученици на UPenn, изиска всички ученици и поддръжници на UPenn, „ които имат вяра, че се движим в неверна посока, да „ затворят чековите си книжки “ “, до момента в който Magill и ръководителят на Борда на настоятелите Скот Бок не се отдръпват.

Роуън също по този начин твърди, че вместо да осъдят събитието, Магил и Бок „ работят за пречистване на всички попечители с разнообразни гледни точки, като категорично и нападателно изискват “ оставката на тези, които подписаха отворено писмо, призоваващо Магил да подаде оставка.

В отговор UPenn разгласява изказване от Джули Плат, заместник-председател на учебния настоятелство и някогашен президент на борда на шефовете на Penn Alumni, която сподели, че има „ цялостно доверие “ в управлението на Magill и Bok.

„ Присъединявам се към многото членове на семейство Пен в изразяването на взаимност с всички тези, които бяха наранени от ужасяващото нахлуване против Израел от Хамас и в осъждането на тези омразни терористични актове “, сподели Плат. „ Университетът обществено се ангажира с невиждани стъпки за по-нататъшна битка с антисемитизма в своя кампус, удостовери дълбоката поддръжка за нашата еврейска общественост и осъди опустошителните и безчовечен офанзиви против Израел от Хамас. Изпълнителният комитет на настоятелството на Penn единомислещо утвърди дейностите, подхванати от университета.

Бок, който е основен изпълнителен шеф на капиталовата банка Greenhill & Co., не отговори на искане за коментар.

Противоречив фестивал

Лидерите на UPenn излязоха с изказване предишния месец преди Палестина написа литературния фестивал, в което признаха, че някои от ораторите имат история на антисемитизъм и осъдиха антисемитизма като цяло, само че не и фестивала съответно.

„ Въпреки че фестивалът ще включва повече от 100 лектори, мнозина показаха дълбока угриженост по отношение на няколко оратори, които имат документирана и тревожна история на присъединяване в антисемитизъм, като приказват и работят по способи, които очернят еврейския народ “, гласи изказването на Magill от 12 септември, Джаксън младши и Стивън Флухарти, декан на Училището по изкуства и науки.

„ Ние недвусмислено – и изрично – осъждаме антисемитизма като диаметралност на нашите институционални полезности “, пишат водачите на UPenn. „ Като университет ние също мощно поддържаме свободния продан на хрумвания като централно място в нашата просветителна задача. Това включва изразяването на възгледи, които са спорни и даже такива, които са несъвместими с нашите институционални полезности. “

Организаторите на фестивала Palestine Writes отхвърлиха да приема антисемитизъм, съгласно студентския вестник на UPenn The Daily Pennsylvanian.

В изявление за CNBC в четвъртък Роуан твърди, че главният проблем не е семейството на фестивала, а неналичието на изрично наказание.

„ Това наказание не би трябвало да бъде толкоз тежко. За страдание, в случай че ви липсва честен кураж, това е мъчно “, сподели Роуан, добавяйки, че има „ климат на боязън “ в UPenn, където професорите се опасяват да не бъдат анулирани или остракизирани.

Опцията на Роуън в UPenn беше оценена в сряда от Бил Акман, милиардерът от хедж фонда, който по-рано тази седмица прикани Харвардския университет да оповести обществено имената на студенти, които принадлежат към организации, подписали писмо, обвиняващо Израел за смъртоносните офанзиви от Хамас предишния уикенд.

„ Виждаме отвратителни паралели сред бездействието на управлението на Харвард против антисемитизма на Харвард и неуспеха на управлението на UPenn да заеме позиция против омразата “, написа Роуън в своя коментар.

Главният изпълнителен шеф на Apollo твърди, че „ прегръдката на антисемитизма и други форми на дискриминация от тези институции легитимира и ускорява омразата, расизма и в последна сметка насилието “.

Роуан предизвестява, че ще има финансови последствия за оправянето на UPenn със обстановката.

В коментара си той прикани ученици и поддръжници да изпратят дарения от 1 $ на UPenn вместо естествените си вноски, „ тъй че никой да не пропусне концепцията “.

„ Мисля, че въздействието върху набирането на средства от това ще бъде голямо “, сподели Роуан пред CNBC в четвъртък.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР