Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск е продал

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск е продал
Коментари Харесай

Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6.9 млрд. долара

Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc Илон Мъск е продал акции на производителя на електрически автомобили на стойност 6.9 милиарда $, заявявайки, че средствата може да бъдат употребявани за възможното придобиване на Twitter, в случай че той изгуби правосъдната борба със обществената медия.

"В (надявам се малко вероятния) случай, в който от Twitter наложат насилственото завършване на тази договорка и в случай че някои дялови сътрудници не се включат, е значимо да се избегне незабавната продажба на акции на Tesla, " написа Мъск в Twitter.

В началото на юли той скъса подписаното на 25 април съглашение за придобиването на Twitter против 44 милиарда $.

След това от Twitter заведоха дело против Мъск, с цел да го принудят да завърши договорката, отхвърляйки изказванието му, че е бил измамен за броя на спам профилите в обществената медия. Двете страни ще се явят в съда на 17 октомври.

"Уолстрийт ще регистрира този покер ход като повишаване на вероятността за договорка за Twitter, " написа в обществената мрежа Дан Айвс, анализатор в Wedbush Securities.

Мъск пък отговори с "да " на въпроса дали е завършил с продажбата на акции на Tesla и съобщи, че би купил още веднъж бумаги на автомобилната компания, в случай че договорката за Twitter не бъде финализирана.

Мъск, който е най-богатият човек в света, продаде акции на Tesla на стойност 8.5 милиарда $ през април и тогава съобщи, че не възнамерява по-нататъшни продажби. Ако обаче Мъск бъде заставен да завърши договорката или да уреди разногласието, като заплати сериозна санкция, той евентуално ще би трябвало да продава още акции на Tesla, считат правни специалисти.

Мъск е продал към 7.92 млн. акции в интервала 5 – 9 август. Той към този момент има 155.04 млн. акции на Tesla, или малко под 15% от производителя на коли, съгласно калкулации на Ройтерс.

С последните продажби Мъск е пласирал акции на Tesla на стойност към 32 милиарда $ за по-малко от година.

Акциите на Tesla нарастнаха с близо 15%, откогато компанията разгласи на 20 юли по-добри от предстоящите резултати за второто тримесечие. Ръстът беше подкрепят и от проектозакона за климатичните промени на администрацията на Джо Байдън, който, в случай че бъде признат, ще отстрани тавана на данъчните заеми за електрически автомобили.

Мъск също по този начин се заигра с концепцията за основаването на лична обществена медия. На въпрос на консуматор на Twitter дали се е замислял за основаването на лична платформа, той отговори: "X.com "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР