Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск прогнозира, че рецесията

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск прогнозира, че рецесията
Коментари Харесай

Илон Мъск прогнозира докога ще продължи глобалната рецесия

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск предвижда, че рецесията ще продължи до пролетта на 2024 година. По традиция, ексцентричният милиардер изрази позицията си в обществената мрежа Twitter.

Думите на Мъск идват малко след коментара му, че пониженото търсене в Китай и Европа е " много притеснително ".

" Само предсказвам, само че евентуално (рецесията ще продължи) до пролетта на 2024 година ", написа основателят на Tesla, в отговор на въпрос на консуматор.

Акциите на Tesla се намалиха в четвъртък, ден откакто Мъск сподели, че към този момент е " малко по-трудно " за производителя на електрически транспортни средства да продава на фона на отслабващата международна стопанска система.

Акциите на Tesla спаднаха с към 5% в следборсовата търговия на 19 октомври. По време на представянето на данните шефът на компанията заяви за вероятно назад изкупуване на акции, само че проектът към момента не е утвърден от съвета на шефовете.

Акциите на компанията за електрически коли са поевтинели с 37% тази година на фона на офертата на Мъск за закупуване на Twitter на стойност $44 милиарда и опасенията за закъснение на стопанската система, по-висока инфлация и повишение на лихвените проценти.

Американският авто колос показа мощни финансови данни за тримесечието, които обаче не оправдаха упованията на анализаторите, базирайки се на усложнения в доставките и производството. Това накара Илон Мъск да увери вложителите, че търсенето на колите на компанията въпреки всичко остава мощно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР