Главният изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск прави планове да

...
Главният изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск прави планове да
Коментари Харесай

Илон Мъск отива в Китай

Главният изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъск прави проекти да посети Китай още през април и търси среща с китайския министър председател Ли Цян, предава Ройтерс, като се базира на свои източници. Точните дати на визитата зависят от графика на новия китайски министър председател.

Китай е вторият по величина пазар на " Тесла " след Съединените щати, а заводът в Шанхай е най-големият индустриален център на производителя на електрически коли.

Посещението на Мъск ще бъде първото му в Китай след пандемията от COVID-19 и откогато Си Дзинпин си обезпечи трети мандат като президент на Китай. Преди Ли да стане министър председател през март, той беше партиен секретар на Шанхай, където ръководеше построяването и откриването на фабриката на " Тесла ".

За последно Мъск посети Китай при започване на 2020 г,. само че той продължава да изнася виртуални речи на конгреси като Китайската международна интернет конференция.

Ли и Мъск са се срещали и преди, на откриването на завода в Шанхай през 2019 година През 2020 година те участваха в онлайн среща, на която Мъск благодари на тогавашния партиен секретар на Шанхай за поддръжката за работата на завода по време на експлоадирането на пандемията, съгласно известия в локалните медии.

Планираното посещаване на Мъск също идва, когато Китай се пробва да притегли повече задгранични вложения, с цел да подкрепи стопанската система, наранена от три години ограничавания поради COVID-19.

Ли към този момент взе участие през миналата седмица в бизнес събития, посетени от Тим Кук от " Епъл " и Алберт Бурла от " Пфайзер "

" Тесла " се сблъсква с голям брой проблеми, като закъснение на проектите си за доста разширение на завода в Шанхай.

На колите на " Тесла " е неразрешено да влизат в китайските военни комплекси и местата за политически срещи на фона на опасения по отношение на камерите, инсталирани на транспортните средства, и компанията към момента чака утвърждението на Пекин да предложи своята цялостна технология за независимо ръководство в Китай.

Китай също е един от най-големите източници на доходи отвън Съединени американски щати за " Туитър ", който Мъск пое предходната година.

Операциите на " Туитър " в Китай провокираха разделения в компанията сред екипи, които желаят да усилят оптимално опциите за продажби, и други, загрижени за резултатите от правене на бизнес с държавни субекти във време на възходящо напрежение сред Пекин и Вашингтон, споделиха източниците на Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР