Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отхвърли обвиненията, че

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отхвърли обвиненията, че
Коментари Харесай

Мъск: Катастрофиралата Tesla не е била с включен „Автопилот

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск отхвърли обвиняванията, че компанията за произвеждане на електрически коли носи виновност за злополуката в с кола на компанията в покрайнините на Хюстън, при която починаха двама души. Той написа в Twitter, че съгласно първичните данни, до които е стигнала компанията, в авариралото транспортно средство не  била задействана технологията за подкрепяне на лидера „ Автопилот “ (Autopilot), съобщи Блумбърг.

„ Възстановените досега данни от автомобила демонстрират, че системата „ Автопилот “ не е била задействана и че притежателя на колата не е бил закупил опцията „ Пълно самоуправление “ (Full Self-Driving), която усъвършенства нейната функционалност “, показва Мъск в Twitter.

По-рано управляващите оповестиха, че на шофьорското място на авариралия автомобил не е имало никого.

„ Получихме няколко позвънявания за пожар в гората. Когато пристигнахме, автомобилът беше обхванат от пламъци. Нямаше никой зад кормилото “, съобщи Палмър Бък от локалната пожарна.

От полицията оповестиха, че единият от починалите е бил открит на предната пътническа седалка, а другият се е возил откъм гърба Model S от 2019 година се е движил с висока скорост, когато не съумял да преодолее един завой, излязъл е от пътното платно и се е блъснал, а по-късно е избухнал в пламъци.  Катастрофата е станала покрай първокласния жилищен комплекс The Woodlands, покрай Хюстън.

Липсата на човек зад кормилото провокира спекулации, че системата „ Автопилот “ е била включена или употребена погрешно.

От Tesla разясняват, че системата, която се употребява най-вече за пътешестване по автомагистрала, не е сурогат на водачите и изисква „ интензивно наблюдаване от лидера “.

В понеделник  две американски организации за транспортна сигурност са почнали следствие по случая. Акциите на Tesla поевтиняха с 3,40%
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР