Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал акции

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал акции
Коментари Харесай

Мъск продаде акции на Tesla за около 5 млрд. долара

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е продал акции на Tesla за близо 5 милиарда $, излиза наяве от подадените до регулаторите документи в сряда, съобщи Си Ен БИ Си.

В понеделник той е продал към 930 хиляди акции на стойност 1,1 милиарда $, с които да покрие налози върху приходите от акциите, извършени през същия ден. Тези преводи са били планувани още през септември. Във вторник и сряда Мъск обаче е продал още 3,5 млн. акции за 3,88 милиарда $, като от документите до регулаторите излиза наяве, че тези продажби не са били авансово планувани.

Преди продажбите Мъск попита своите 62,5 млн. почитатели в Twitter дали да продаде 10% от акциите си в Tesla. Около 58% от участвалите в анкетата в обществената мрежа дадоха отговор с „ да “. Следвайки новината, акциите на компанията за електрически коли поевтиняха с над 15% в понеделник и вторник, след което се възвърнаха с 4,34% в сряда.

Главният изпълнителен шеф на хедж фонда Citadel Кен Грифит съобщи по време на конференцията DealBook Online Summit, че избира Мъск да на предава акциите си в Tesla.

„ Хората като Илон Мъск и Джеф Безос трансформираха самия живот и ние желаеме те да запазят надзор върху фирмите си, до момента в който имат нужните упоритости и сила, с цел да движат бизнеса напред “, сподели той.

Πpeз ceптeмвpи Mъcĸ алармира, чe щe yпpaжни чacт oт oпциитe cи пpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР