Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е обвинен в

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е обвинен в
Коментари Харесай

Съдят Илон Мъск за пазарна манипулация

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е упрекнат в правосъден иск, че се е опитал да " опари " борсови играчи, залагащи на намаляване на котировките, защото подвеждащо е написал в Twitter, че има обезпечено финансиране за изкупуването на акциите на производителя на електрически автомобили и излизането на компанията от борсата, съобщи Франс прес.

Адвокатската адвокатска фирма Labaton Sucharow заяви, че е внесла иск във федерелния съд на Съединени американски щати в Сан Франциско от името на борсовия вложител Андрю Лефт и упорства за статут на групов иск, с цел да може да съставлява всеки, който е купил или продал акции на Tesla сред 7 и 17 август, осведоми Българска телеграфна агенция.

Това прилича машинация като по учебник, уточни в прессъобщение сътрудникът в адвокатската фирма Майкъл Канти.

На мнение сме, че Мъск се е опитал да манипулира цената на книжата на  Tesla с погрешни и подвеждащи известия в Twitter, като директен опит да се навреди на вложителите, залагащи на намаляване на котировките, се показва още в известието.

В края на предишния месец Мъск разгласи, че компанията ще остане на борсата, откакто по-рано съобщи, че ще я изтегли от фондовия пазар.

На 7 август в известие в Twitter Мъск написа, че обмисля да изтегли компанията от борсата при цена 420 $ за акция. Това провокира скок на котировките на Tesla.

След известието будещият несъгласия бизнесмен бе подложен на подробно наблюдаване поради известията си в Twitter, свързани с предложенията, изключително с изказванието, че Tesla е осигурила финансиране за това начинание.

Котировките на Tesla се сринаха, откакто Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати изиска от Мъск уточнения.

Обикновено такива значими известия като евакуиране на компания от борсата се коментират в детайли пред регулаторните органи.

Мъск дефинира туита си, обвързван изкупуването на акциите, в това число уверението, че е обезпечено финансиране, като опит за бистрота.

Новината шокира вложителите, пазарните анализатори и даже съвета на шефовете на Tesla.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР