Главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева е единствения

...
Главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева е единствения
Коментари Харесай

МВФ официално: Кристалина Георгиева е единственият кандидат за нов управляващ директор

Главният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева е единствения претендент за шеф на МВФ, оповестиха публично от Международния валутен фонд (МВФ), представени от интернационалните организации. Съобщението идва след приключването на крайния период за подаване на кандидатури за поста. В последните часове единствените подозрения бяха дали няма скришен претендент, с изключение на Георгиева. В края на предходната седмица дефинитивно падна възрастовото ограничаване за назначение на тази служба, което бе тълкувано от всички анализатори като окончателното отваряне на пътя на Георгиева към върха на МВФ.

Междувременно стана ясно, че на 5 септември Кристалина Георгиева е била в София за финално уточняване на целите й като претендент за ръководещ шеф на МВФ на срещи с премиера Борисов, външния министър Екатерина Захариева, финансовия министър Владислав Горанов и шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

Понастоящем основен изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева, е без конкуренция за поста на някогашния ръководещ шеф Кристин Лагард, която бе определена да управлява Европейската централна банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР