Главният изпълнителен директор на Spotify обяви в неделя, че категорично“

...
Главният изпълнителен директор на Spotify обяви в неделя, че категорично“
Коментари Харесай

Spotify няма да премахва Джо Роугън от платформата си

Главният изпълнителен шеф на Spotify разгласи в неделя, че „ изрично “ осъжда расистките обиди и други мнения, направени от американския подкастър Джо Роугън, само че няма да го отстранява от платформата.

Коментарите на Даниел Ек са изпратени в писмо до личния състав, забелязано от „ Ройтерс “, и идват на фона на второ опрощение за седмица от страна на Роугън, който се оказа в центъра на скандал поради изказвания, че разпространявал дезинформация посредством подкаста си.

По думите на Ек самият Роугън е решил да отстрани десетки епизоди от плана си “The Joe Rogan Experience ” след полемики със стрийминг платформата и личните му разсъждения за част от наличието в шоуто. „ Въпреки че изрично съдя казаното от Джо… желая да изясня нещо – нямам доверие, че заглушаването на Джо е отговорът “, споделя Ек.

В писмото той е повторил и позицията си за политиките за модериране на наличие на Spotify и е подчертал, че има вяра, че компанията би трябвало да има ясни граници към оповестеното наличие.

Компанията ще задели 100 млн. $ за лицензиране, разработка и маркетинг на музикално и аудио съдържани от маргинализирани групи, с цел да опита да даде естрада на основатели от разнообразни среди.

Роугън провокира скандал с възгледите си за имунизациите против ковид, пандемията и наложителната имунизация. Известни артисти и създатели на песни, в това число Нийл Йънг и Джони Мичъл, споделиха, че смъкват музиката си от Spotify в символ на митинг против дезинформацията за ковид, предавана в платформата.

Това докара до заличаването на над 2 милиарда $ от пазарната капитализация на Spotify предходната седмица. Компанията съобщи, че ще добави етикет с така наречен “content advisory ” към всеки епизод на подкаст, който включва полемика за COVID-19.

Според уеб страницата Gizmodo към 70 епизода от подкаста на Роугън са били свалени по негово решение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР