Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Фейсбук Шерил Сандбърг призна,

...
Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Фейсбук Шерил Сандбърг призна,
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър признаха за пропуски в сигурността

Главният изпълнителен шеф на обществената мрежа Facebook Шерил Сандбърг призна, че обществената медия е реагирала прекомерно постепенно на съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година и даде обещание повече старания за прекъсване на дезинформационни акции, съобщи ДПА.

„ Твърде постепенно засякохме това и прекомерно постепенно реагирахме .

Вината си е наша. Тази интервенция беше изцяло неприемлива. Тя беше посягане над полезностите на нашата компания и страната, която обичаме “, сподели Сандбърг на чуване в комисията за разузнаването на Сената на Съединени американски щати. Тя дефинира обстановката като „ конкуренция във въоръжаването “.

„ Заплахата, пред която сме изправени, не е нещо ново. Съединени американски щати постоянно са се сблъсквали с офанзиви от съперници, които желаят да подкопаят демокрацията ни. Новото са употребяваните тактики “, добави Сандбърг. Тя уточни, че „ сигурността в никакъв случай не е нещо приключено “ и заяви, че

Facebook е удвоил броя на чиновниците си в отделите по сигурността.

Facebook „ е премахнал стотици сметки и страници, забъркани в координирано лъжливо държание, т.е. те са заблуждавали хората за това кои са и с какво се занимават “, сподели Сандбърг, представена от Ройтерс.

На същото чуване шефът на обществената мрежа Туитър Джак Дорси съобщи, че компанията му служи за цифрово обществено пространство за продан на хрумвания и въпреки че това в множеството случаи е нещо позитивно, някои злонамерени лица се възползват от платформата и оказват негативно въздействие.

„ Оказахме се неподготвени за големите мащаби на проблемите, с които се сблъскваме .

Поемаме цялостната отговорност по отстраняването им “, съобщи той. Дорси заяви, че Туитър взема ограничения против измамите и операциите и че „ всяка седмица се разпознават от 8 до 10 милиона съмнителни сметки “. Той увери, че Туитър не взема решенията си въз основа на политическа идеология, съобщи Франс прес.

Туитър, както и Facebook, са упреквани в пристрастност в ущърб на консерваторите, отбелязва организацията.

Туитър не употребява политическа идеология при вземането на решенията си

за категоризирането на наличието или за използването на разпоредбите ни “, съобщи Дорси и призна, че Туитър не е бил квалифициран за големите акции с манипулиране на публичното мнение в обществените мрежи през последните години.

По време на предизборната акция през 2016 година хиляди подправени сметки предизвикваха разногласия измежду гласоподавателите с разискване на деликатни тематики като расизма или имиграцията, отбелязва Агенция Франс Прес.

"Фейсбук " осветли огромна съветска акция за подправени вести

Социалните мрежи унищожават обществото

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР