Главният изпълнителен директор на Сименс“ ЕООД д-р инж. Боряна Манолова

...
Главният изпълнителен директор на Сименс“ ЕООД д-р инж. Боряна Манолова
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД Боряна Манолова ще ръководи и Siemens Украйна

Главният изпълнителен шеф на „ Сименс “ ЕООД доктор инж. Боряна Манолова ще поеме и управлението на Siemens Украйна в допълнение към актуалната й позиция като CEO на концерна за България. Тя ще размени на поста Мачей Зелински, който става CEO на Siemens Полша.

Назначението ще влезе в действие от 1 януари 2022 година. Така доктор инж. Манолова ще дава отговор за бизнеса на Siemens в три страни в Източна Европа - България, Северна Македония и Украйна, откакто през 2019 година тя пое управлението и на бизнес интервенциите в югозападната ни съседка.

“Като световен софтуерен водач с фокус върху промишлеността, инфраструктурата и енергийния бранш, Siemens се стреми да предизвиква и подкрепя прехода на стопанските системи в посока декарбонизация и цифровизация. И двете трендове оказват голямо въздействие върху бъдещето на бизнеса и ние се гордеем, че с нашите високотехнологични и енергийно-ефективни артикули, решения и услуги даваме опция на нашите клиенти и сътрудници от Централна и Източна Европа да се развиват по резистентен метод и в същото време да останат конкурентоспособни на локалните и интернационалните пазари “, отбелязва Боряна Манолова. 

По думите й Украйна е голям пазар със сериозен капацитет във връзка с създаването и внедряването на новаторски технологии. “Siemens има одобрени позиции и голям брой сполучливи планове в страната, тъй че за мен е чест, само че и предизвикателство, да поема управлението на Siemens Украйна като основен изпълнителен шеф на компанията “, добави тя.

Siemens Украйна e учредена през 1997 година. Компанията е водещ снабдител на артикули, услуги и интегрирани решения за енергийния бранш, промишлеността, превоза, сградната автоматизация и градската инфраструктура. Към края на септември тази година Siemens Украйна има към 180 чиновници. Главният офис и инженерният център на компанията се намират в Киев, а районните офиси са в огромните градове - Днепър, Одеса, Харков, Лвов и Кривой Рог. 

 

Siemens

е показана в България от края на XIX век. Историята на компанията е тясно обвързвана с техническите нововъведения в страната  - от построяването на телеграфната мрежа, електрификацията на редица обекти и знакови здания, построяването и развиването на телефонната мрежа, доставката на едни от първите рентгенови апарати, до днешните модерни решения като най-екологичната електроцентрала с смесен цикъл на произвеждане, модернизацията на индустриалните процеси в промишлеността, интелигентните сградни технологии, безвредните и ефикасни медицински апарати от най-голям клас.

Днес " Сименс " ЕООД развива сполучлив бизнес в областта на превоза, промишлеността, енергетиката, сградните технологии. В компанията работят над 300 души. Структурата включва и два способени центъра - в областта на енергетиката и на сградните технологии, които със своя труд и експертиза подкрепят планове на Siemens AG в целия свят. Част от бизнес направление Дигитални промишлености пък са Центърът за обработка на потребителски поръчки и Инженерният хъб във Варна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР