Главният изпълнителен директор на Roche Северин Шван © Arnd Wiegmann

...
Главният изпълнителен директор на Roche Северин Шван © Arnd Wiegmann
Коментари Харесай

Фармацевтичният конгломерат Roche купува Flatiron Health за 1.9 млрд. долара

Главният изпълнителен шеф на Roche Северин Шван

© Arnd Wiegmann Още по тематиката
Новата лекарствена десетка

Увеличението на продажбите с 10% в стойност се дължи на новите онкологични артикули, медикаментите за лекуване на хепатит С и диабет
16 фев 2018
Sanofi пребори Novo Nordisk в договорката за биотехнологичната компания Ablynx

Сделката за 3.9 милиарда евро е второто огромно придобиване за френската фармацевтична компания от началото на годината
29 яну 2018
Сделките в опазването на здравето са на рекордно високи равнища при започване на годината

Биотехнологичните компании и данъчната промяна са в основата на всеобщия оптимизъм
25 яну 2018
Фармацевтичната компания Sanofi придобива Bioverativ за 11.6 милиарда $

Сделката е крайъгълен камък в бизнес тактиката на френската компания
23 яну 2018
" Ромфарм компани " е продавачът на акции за над 45 млн. лева в " Софарма "

Обект на покупко-продажбите са били 10.68 млн. акции, или към 8% от капитала
11 дек 2017
Pfizer обмисля да продаде бизнеса си за артикули за грижа за здравето

Решението е част от тактиката на фармацевтичната компания
11 окт 2017 Швейцарската фармацевтична компания Roche разгласи, че ще стане напълно притежател на американската компания за произвеждане на медикаменти за ракови болести Flatiron Health, оповестява Reuters. Сделката е на стойност 1.9 милиарда $ и в основата й е желанието на Roche да форсира създаването на лекарство против рак, като в същото време покаже на Flatiron Health, че прави оценка високо метода, по който работят.

Иновативен метод

Частната компания Flatiron, която е подкрепена от компанията - майка на Гугъл – Alphabet, употребява данни от обособени случаи на раковоболни, с цел да оказва помощ на лекарите да сортират самостоятелни подходи за пациентите си.

В момента швейцарската компания има 12.6% от Flatiron. Като част от договорката Roche се съгласи да придобие няколко от софтуерните артикули на компанията. През 2016 година Roche влага 175 млн. $ в американската компания, частично с цел да си помогне да се оправи с количеството незадоволително употребявани данни, които основаната в Ню Йорк компания е събрала от пациенти.

Roche съобщи, че логаритмите на Flatiron ще подобрят освен проучванията и изследванията, само че също по този начин ще поддържат причините за високите цени пред купувачите, защото нови комбинации от скъпи лечения се появиха на пазара.

" Това ни дава по-добра визия за капацитета на нашите артикули ", сподели ръководителят на ценообразуването на Roche Йенс Грюгер в изявление за Reuters.

Главният изпълнителен шеф на Flatiron Health Нат Търнър съобщи, че компанията ще остане независимо юридическо лице " в границите на фамилията на Roche ". " Нищо не се трансформира от позиция на идентичността на марката ", сподели той.

През последните месеци Roche направи няколко придобивания, в това число през декември, когато разгласи, че ще купи американския производител на медикаменти Ignyta за 1.7 милиарда $. Сделката е на стойност 1.9 милиарда $.
През 2014 година Гугъл Ventures направи инвестиция в Flatiron на стойност 130 млн. $, защото опазването на здравето се трансформира в " гореща зона " за рисков капитал, изключително за здравни компании и такива, които се занимават с данни и програмен продукт.
Roche и Flatiron чакат договорката да завърши през първата половина на 2018 година

Серия от придобивания измежду фармацевтичните компании

От началото на годината са оповестени покупко-продажби сред фармацевтични компании за над 30 милиарда $, като огромна част от тях включват биотехнологични компании. Понастоящем покупко-продажбите с новаторски биотех компании се подписват при награди от над 80% за акция при приблизително 42% за сектора през 2017.
Вълната на сливания и придобивания във фармацевтичната промишленост значително се дължи и на възходящия интерес на колосите в бранша към по-малките компании, опериращи в областта на биотехнологиите, една от дребното останали области на опазването на здравето, в която към момента доминират започващите и по-малките компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР