Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили Тесла (Tesla) Илон

...
Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили Тесла (Tesla) Илон
Коментари Харесай

Мъск продаде акции на Тесла за 6,9 милиарда долара

Главният изпълнителен шеф на производителя на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) Илон Мъск продаде акции от компанията на стойност 6,9 милиарда $, оповестиха международните организации. Мъск съобщи още, че средствата могат да бъдат употребявани за финансиране на евентуална договорка с " Туитър " (Twitter), в случай че той загуби правосъдната борба с платформата.

В случай че " Туитър " принуди Мъск да завърши договорката за закупуване на обществената мрежа, и някои акционерни партньорства не се осъществят, е значимо да се избегне ликвидация на акции на " Тесла ", написа Мъск в туит.

В началото на юли Мъск приключи съглашението си с " Туитър " от 25 април за закупуване на онлайн платформата - договорка, която трябваше да коства 44 милиарда $ на вложителя.

Интернет колосът заведе правосъдно дело, с цел да го принуди да приключи трансакцията, като отхвърля изказванието му, че е бил измамен за броя на подправените сметки в обществената медия. Двете страни по разногласието стартират правосъдната си борба на 17 октомври в Канцеларския съд на Делауеър, напомня Блумбърг.

На въпрос дали е завършил с продажбата на акции в автомобилната си компания, Мъск отговори в туит с " да ", като добави, че ще купи още веднъж акции на " Тесла ", в случай че договорката с " Туитър " не бъде финализирана.

Мъск, най-богатият човек в света, продаде акции на компанията за електрическа подвижност на стойност 8,5 милиарда $ през април. Тогава той сподели, че не са планувани други сходни продажби. Въпреки това правните специалисти чакаха, че в случай че той бъде заставен да приключи придобиването на обществената мрежа или разногласието посред им бъде приключен с налагането на строга глоба на милиардера, той евентуално ще продаде още акции на " Тесла ".

Главният изпълнителен шеф на " Тесла " е продал към 7,92 милиона акции на компанията сред 5 и 9 август, сочат документи. Сега той има 155,04 милиона акции от нея или малко под 15 на 100, съгласно калкулации на Ройтерс.

Акциите на " Тесла " се покачиха с близо 15 на 100, откакто компанията регистрира по-добри от предстоящите финансови резултати на 20 юли. Цената им беше тласната нагоре и от законопроекта за климата на администрацията на американския президент Джо Байдън, който, в случай че бъде признат, ще отстрани тавана на данъчните заеми за електрически транспортни средства.

Мъск също по този начин заяви, че може да стартира своя лична платформа за обществени медии. На въпрос на консуматор на " Туитър " дали е мислил да сътвори своя лична платформа, в случай че договорката не се реализира, той отговори: " X.com ".

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР