Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман е в процес

...
Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман е в процес
Коментари Харесай

Сам Алтман от OpenAI набира финансиране за криптопроекта Worldcoin

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман е в развой на обезпечаване на сумата от 115 млн. $ за финансиране на план за криптовалута, на който е съосновател, оповестява Reuters.

Проектът Worldcoin има за цел да популяризира криптожетони на хората " единствено за това, че са неповторими персони ".

Той употребява устройство за сканиране на ирисите, с цел да се удостовери самоличността на всеки клиент, след което той получава токените гратис.

Worldcoin към този момент се сблъска с рецензии поради хипотетичните опасности за неприкосновеността на персоналния живот.

Според уеб страницата на Worldcoin, токенът няма да бъде наличен за клиенти в Съединени американски щати и някои други страни.

Проектът има за цел да възвърне известността си след разтърсващата 2022 година, през която няколко криптокомпании се сринаха, в това число FTX на Сам Банкман-Фрайд.

В последното набиране на средства на Worldcoin участваха и вложители, измежду които a16z crypto, Bain Capital Crypto и Distributed Global, напомня Reuters.

Worldcoin е учреден при започване на 2020 година Основателите му създават блокчейн протокол и записват транзакции „ допустимо най-скоро “, откакто беше в бета версия. Вече е в деяние и портфейл за криптовалута, основан като опция на прекомерно комплицираните криптопортфейли, съществуващи сега.

Сам Алтман и OpenAI, стартъпът, който стои зад ChatGPT, са в центъра на вниманието от края на предходната година, като ползата към изкуствения разсъдък нараства стремглаво.

Миналата седмица създателят на компанията даде показания пред комисия в Сената на Съединени американски щати и прикани за контролиране на технологията.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР