Главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер обяви, че следващото

...
Главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер обяви, че следващото
Коментари Харесай

Нови детайли по първия напълно електрически Opel/Vauxhall Corsa

Главният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер разгласи, че идващото потомство Opel/Vauxhall Corsa ще се създава единствено в завода в Сарагоса от 2019 година. Освен това електрическият вид на бестселъра на марката в дребния авто клас също ще стартира да слиза от индустриалната линия в Сарагоса от 2020-a. По този метод испанският цех ще се трансформира в първата индустриална мощ в състава на Groupe PSA, която ще създава напълно електрически модел на Opel/Vauxhall в Европа.


" Това е значима стъпка напред за завода в Сарагоса и отбелязва началото на нова епоха ", показа Лошелер. Основна причина за бъдещите вложения в тази индустриална мощ е общественото рамково съглашение, подписано със синдикатите в края на януари. То разрешава на завода да усили доста своята конкурентоспособност, което на собствен ред дава опция за по-нататъшни капиталовложения в производството.

Corsa ще бъде един от четирите електрифицирани модела в продуктовата гама на Opel/Vauxhall до 2020 година. Съгласно стратегическия проект за развиване на компанията PACE! до 2024 година всички европейски модели леки коли на Opel/Vauxhall ще разполагат с електрифицирана версия.

New era: The electric variant of the next generation #Corsa will also roll off the () Zaragoza production line by 2020. It will be the first @GroupePSA plant to produce a fully electric @Opel / @Vauxhall model in Europe! https://t.co/KX7hiqHtdF #eMobility #CorsaTime pic.twitter.com/OewccoX2HN
— Opel Newsroom (@OpelNewsroom) February 14, 2018
Производството на Opel Corsa в завода в Сарагоса стартира през 1982 година и оттогава до в този момент в него са създадени съвсем тринадесет милиона автомобила. В момента Groupe PSA създава в испанския цех моделите Opel Mokka X, Opel Crossland X и Citroën C3 Aircross.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР