Главният изпълнителен директор на Onepoint, водещ акционер в изпадналата в

...
Главният изпълнителен директор на Onepoint, водещ акционер в изпадналата в
Коментари Харесай

„Един нов Atos“: Водещ акционер в закъсалата компания има идея за спасението ѝ

Главният изпълнителен шеф на Onepoint, водещ акционер в изпадналата в усложнения Atos, съобщи, че е подготвен да оглави проект за избавяне на софтуерната група, с цел да отбрани „ целостта на активите ѝ “. От френската корпорация обаче обявиха, че подобен проект не е обсъждан все още.

Миналата седмица френското министерство на финансите съобщи, че Франция ще употребява всички средства, с които разполага, с цел да подсигурява отбраната на стратегическите активи на Atos. Изявлението пристигна, откакто производителят на самолети Airbus отдръпна офертата си за придобиване на част от активите на закъсалата компания.

Тази последна несполучлива стъпка за Atos пристигна единствено няколко седмици след неуспеха на договорката за продажбата на друго звено от групата на чешкия милиардер Даниел Кретински, което щеше обезпечи на компанията незабавно нужните парични средства за покриване на големите ѝ отговорности.

Трябва неотложно да се спрат всички проекти за продажба на активи и да се отбрани целостта им посредством построяването на един нов Atos, който да стартира още веднъж на здрава основа “, съобщи Дейвид Лаяни, основен изпълнителен шеф на Onepoint, пред вестник Le Figaro.

Onepoint, която държи 11.4% от Atos, е подготвена „ да влага и да провежда финансовото преструктуриране на групата “, сподели той и добави, че проектът му е „ най-хубавото решение на опасенията на (финансовия министър) Бруно Льо Мер “.

В изказване от понеделник Atos съобщи, че взема под внимание мненията на Лаяни, като акцентира, че на борда на шефовете не е бил показан проектът Onepoint. Ако е било направено, той „ ще може да го проучва и да заяви позицията си навреме “, допълниха от компанията.
Твърде значим и огромен, с цел да банкрутира: Франция се чуди по какъв начин да избави Atos
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР