Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсен Хуанг (Jensen Huang) заяви

...
Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсен Хуанг (Jensen Huang) заяви
Коментари Харесай

Дженсен Хуанг: графичните процесори на Nvidia изпреварват закона на Мур

Главният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсен Хуанг (Jensen Huang) съобщи на конференцията GPU Technology Conference, че с развиването на технологиите, актуалните графични процесори на Nvidia изпреварват закона на Мур.
По време на своето изявление Хуанг акцентира, че за 5 години, графичните чипове на Nvidia са станали 25 пъти по-бързи . Ако процесорите се развиваха по сходен метод, то в този момент те би трябвало да бъдат 10 пъти по-бързи.



Хуанг сподели нарастването на мощността на графичните процесори посредством опциите на невронната мрежа AlexNet, която е в положение да запомни 15 милиона изображения. Преди 5 години образованието на невронна мрежа, формирана от две видеокарти Nvidia GTX 580 е отнемало 6 дни. Сега, благодарение на DGX-2, същият развой лишава 18 минути. Тоест, 500 пъти по-бързо.

Дженсен Хуанг смята, че графичните процесори имат потребност от личен закон.

Да си напомним, че старшият управител на Nvidia Джеси Клайтън отдавана съобщи, че графичните процесори работят по-бързо от централните процесори, с помощта на своята паралелна архитектура.

Новите графични чипове на Nvidia могат да окажат огромно въздействие в редица сфери: в архитектурата, връзките, RAM технологиите, логаритмите и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР