Главният изпълнителен директор на най-голямата американска банка Джей Пи Морган

...
Главният изпълнителен директор на най-голямата американска банка Джей Пи Морган
Коментари Харесай

Ръководителят на Джей Пи Морган Чейс: Твърде рано е да се обяви победа в битката срещу инфлацията

Главният изпълнителен шеф на най-голямата американска банка " Джей Пи Морган Чейс " (JPMorgan Chase) предизвести да не се афишира прекомерно рано победа в борбата против инфлацията. В изявление пред Ройтерс ръководителят на банката Джейми Даймън сочи, че Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати може да увеличи главните лихвени проценти над нивото от 5 на 100, в случай че инфлацията се окаже по-устойчива от предстоящото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка с инфлацията в Съединени американски щати, която се забави до 6,5 на 100 през декември, Даймън добавя че " хората би трябвало да си поемат надълбоко мирис по въпроса, преди да разгласят победа, откакто данните за един месец изглеждаха положителни ".

" Напълно рационално е УФР да отиде до 5 на 100 и да изчака известно време с смяната на лихвените проценти, достигнали към този момент това ниво ", уточни още Даймън.

Сега водещите лихви на УФР са в диапазона 4,50-4,75 на 100. Ако инфлацията обаче спадне до 3,5 или 4 на 100 и остане на това равнище, " може да се наложи повишение на главните лихви над 5 на 100, което може да повлияе и на краткосрочните, и на дълготрайните лихвени проценти ".

" По-стриктното контролиране на таксите за кредитни карти може да докара до по-малко суми, които кредиторите отпуска " т, сподели още Даймън. Той е споделил и че възнамерява да посети Китай, с който е значимо да се поддържат връзки.

Евентуално изпадане в несъстоятелност на Съединени американски щати - вероятност, пред която е изправена страната, в случай че таванът на нейния дългне бъде нараснал - би било " пагубно ", съгласно банкера. " Не можем да имаме несъблюдение ", защото това може да аргументи трайни вреди на страната и " може да унищожи нейното бъдеще ", добавя Даймън.

Запитан за проектите на " Джей Пи Морган Чейс " по отношение на работната ѝ мощ, поради съкращенията в други банки на Уолстрийт, Даймън споделя, че вероятностите за наемане остават непроменени.

Наскоро банката заяви, че възнамерява да наеме повече от 500 банкери, обслужващи дребния бизнес, до 2024 година, увеличавайки работната си мощ, ориентирана към сегмента, с 20 на 100 по отношение на сегашните над 2300 чиновници.

Банкови колоси, измежду които " Голдман Сакс " (Goldman Sachs Group) и " Морган Стенли " (Morgan Stanley), чийто акции се търгуват на Нюйоркската борса, редуцираха хиляди работни места поради влошаващите се стопански вероятности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР