Главният изпълнителен директор на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск

...
Главният изпълнителен директор на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск
Коментари Харесай

Мъск ще открие в Тексас собствен университет, начално училище и гимназия, базирани на STEM

Главният изпълнителен шеф на фирмите Tesla и SpaceX Илън Мъск има намерение да открие в Остин, Тексас, университет, начално и приблизително учебно заведение по системата STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), излиза наяве от данъчните заявления на бизнесмена, с които се е сдобила организация Bloomberg. Бъдещият университет към този момент е получил 100 млн. $ от Мъск.

Началните и междинните учебни заведения ще обзет към 50 възпитаници. Университетът счита да изиска акредитация от Южната асоциация на колежите в Джорджия.

Документите разкриват, че университетът ще наеме опитни преподаватели и ще има обичайната образователна стратегия, подкрепена от на практика опит в образованието, в това число симулации, проблеми, индустриални и дизайнерски планове и лаборатории.

Според Блумбърг университетът ще се финансира от таксите за образование и от благотворителната организация на Мъск – Musk Foundation, в която той е вложил акции на Tesla на стойност 2,2 милиарда $. В обявата се споделя още, че уредниците възнамеряват в последна сметка да създадат учебното заведение гратис и да изплащат стипендии.

Forbes прави оценка сумата, която Мъск е дал за щедрост, на 410 млн. $. Изданието показва, че към сегашен ден финансовото положение на предприемача е към 243,5 милиарда $, което трансформира Мъск в най-богатия човек в света.

Освен това Мъск възнамерява да построи нов комплекс, наименуван Снейлбрук, край Остин, в който ще има учебно заведение, места за отдих и субсидирани жилища за чиновниците на Tesla, SpaceX и Boring Company.

The Wall Street Journal отбелязва, че предприемачът има 24 кв. км земя в региона на Остин. На тази територия Мъск възнамерява да построи цялостен град, настояват източници на изданието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР