Главният изпълнителен директор на Гугъл Сундар Пичай поема ръководството и ...

Главният изпълнителен директор на Гугъл Сундар Пичай поема ръководството и

Сундар Пичай ще оглави Alphabet - компанията майка на Google

Главният екзекутивен шеф на Гугъл Сундар Пичай поема управлението и на компанията майка на Google - корпорация Alphabet, предадоха глобалните организации . Новината оповестиха създателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин.

Пейдж и Брин, които до момента бяха надлежно основен екзекутивен шеф и държавен глава на Alphabet, се оттеглят от управлението на корпорацията, само че остават членове на управителния й съвет.

" Ако компанията беше човек, през днешния ден щеше да е 21-годишен юноша и щеше да е време да напусне гнездото. Смятаме, че е време да осъществим ролята на горди родители, които оферират съвети и обич , само че не упражняват скучен всекидневен надзор " , отбелязаха в документално изказване двамата основатели на Google, представени от Франс прес.

Alphabet беше учредена през 2015 година , с цел да обхване благополучно с водещия и най-печеливш бизнес - Google - и останалите действия на групата, от самостоятелните коли Waymo до дъщерната агенция Sidewalk Labs, която разработва планове за така наречен " умни градове " .

Четиридесет и седем годишният Пичай застава отпред на колос с повече от 100 000 чиновници по света, който през днешния ден е замесен в голям брой спорове, свързани с господстващото му състояние в интернет и в технологичния бранш като цяло.

Пичай произхожда от непретенциозно семейство от индийския град Ченай. Той следва в Индийския технологичен институт в Харагпур, след което заминава за Съединени американски щати , с цел да продължи образованието си (в Станфордския университет) и да гради кариера, осведоми Българска телеграфна агенция .

" Сундар ежедневно работи със невзискателност и огромна пристрастеност към технологиите за нашите консуматори , сътрудници и чиновници . Не бихме могли да намерим по-подходящ човек да ръководи Google и Alphabet към бъдещето " , обявиха Пейдж и Брин.

Асошиейтед прес напомня , че Сундар Пичай е основен екзекутивен шеф на Google към този момент повече от четири години. Сега той става основен екзекутивен шеф и на Alphabet, а постът държавен глава на корпорацията остава безработен . Двамата създатели на компанията дадоха обещание да останат дейни членове на управителния съвет и акционери и похвалиха Пичай за ръководството на Google.

Източник: manager.bg