Главният изпълнителен директор на Гугъл Сундар Пичай поема ръководството и

...
Главният изпълнителен директор на Гугъл Сундар Пичай поема ръководството и
Коментари Харесай

Сундар Пичай ще оглави Alphabet - компанията майка на Google

Главният изпълнителен шеф на Google Сундар Пичай поема управлението и на компанията майка на Гугъл - корпорация Alphabet, предадоха международните организации. Новината оповестиха създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин.

Пейдж и Брин, които до момента бяха надлежно основен изпълнителен шеф и президент на Alphabet, се отдръпват от управлението на корпорацията, само че остават членове на управителния й съвет.

" Ако компанията беше човек, през днешния ден щеше да е 21-годишен юноша и щеше да е време да напусне гнездото. Смятаме, че е време да осъществим ролята на горди родители, които оферират препоръки и обич, само че не упражняват скучен всекидневен надзор ", означиха в документално изказване двамата основатели на Гугъл, представени от Франс прес.

Alphabet беше учредена през 2015 година, с цел да обхване наред с водещия и най-печеливш бизнес - Гугъл - и останалите действия на групата, от самостоятелните коли Waymo до дъщерната компания Sidewalk Labs, която създава планове за така наречен " умни градове ".

Четиридесет и седем годишният Пичай застава отпред на колос с повече от 100 000 чиновници по света, който през днешния ден е замесен в голям брой разногласия, свързани с господстващото му състояние в интернет и в софтуерния бранш като цяло.

Пичай произлиза от непретенциозно семейство от индийския град Ченай. Той следва в Индийския софтуерен институт в Харагпур, след което отпътува за Съединени американски щати, с цел да продължи образованието си (в Станфордския университет) и да гради кариера, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Сундар ежедневно работи със невзискателност и огромна пристрастеност към технологиите за нашите консуматори, сътрудници и чиновници. Не бихме могли да намерим по-подходящ човек да управлява Гугъл и Alphabet към бъдещето ", обявиха Пейдж и Брин.

Асошиейтед прес напомня, че Сундар Пичай е основен изпълнителен шеф на Гугъл към този момент повече от четири години. Сега той става основен изпълнителен шеф и на Alphabet, а постът президент на корпорацията остава безработен. Двамата създатели на компанията дадоха обещание да останат дейни членове на управителния съвет и акционери и похвалиха Пичай за ръководството на Гугъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР