Главният изпълнителен директор на групата Стивън Роу изпълнява плана за

...
Главният изпълнителен директор на групата Стивън Роу изпълнява плана за
Коментари Харесай

Marks & Spencer подобрява представянето си, но все още изпитва проблеми

Главният изпълнителен шеф на групата Стивън Роу извършва проекта за преструктуриране.

Още по тематиката
Marks&Spencer стартира всеобщо затваряне на магазини

Компанията се отдръпва от 10 губещи външни пазара
8 ное 2016
Модните вериги във Англия се сблъскват с ниското доверие на клиентите

Компаниите търсят способи за намаляне на разноските си
25 юли 2016 Британската верига за търговия с облекла и храни Marks & Spencer е подобрила представянето си през първото полугодие, само че продължава да изпитва финансови усложнения. Компанията е нараснала брутната си облага за интервала – от 25.1 млн. на 118.3 млн. паунда, оповестява Financial Times. Едновременно с това са се намалили приходите от подразделението за хранителни артикули и финансовият шеф Хелън Уайр се отдръпва от поста.

По-добре от предстоящото

Трудностите във финансово отношение за веригата към момента не са отминали. За съпоставяне, поправена облага преди облагане с налози и приспадане на оперативните разноски е спаднала с 5% за полугодието и е била 219.1 млн. паунда, отбелязва Business Insider. Изгладената облага на акция също се е намалила - от 11.5 на 10.7 пенса. Приходите на групата са нарастнали на годишна база до 5.13 милиарда паунда от 4.99 милиарда година по-рано.

Въпреки това експерти считат, че за първите шест месеца на тази година ритейл компанията се е показала по-успешно от предстоящото, като образец за това е подразделението за дрехи – спадът на приходите му стопира. Резултатите се одобряват и като позитивен знак за осъществяването на проекта за преструктуриране на изпълнителния шеф Стив Роу.

В тази светлина решението на основния финансов шеф Хелън Уайр да се отдръпна от позицията си в този миг ще се яви като спомагателна пречка в опитите за възобновяване на компанията. Според Financial Times Уайр ще продължи да извършва отговорностите си до назначението на неин заместител, като към този момент се търси неин заместител. Уайр работи за компанията от 2015 година, като повода за напускането й е желанието да развива кариерата си в друго направление.

Жертвите на триумфа

Част от проекта за преструктуриране включва спиране разширението на веригата хранителни магазини Simply Food и затваряне на магазини с незадоволителни резултати в ритейл бранша. Първоначалното желание на компанията беше до края на 2019 година да открие още 200 хранителни магазина. Днес обаче тези проекти са изменени вследствие на огромната конкуренция в бранша, понижена покупателна дарба и нараснала инфлация.

" Пред компанията към момента стоят проблеми в подтекста на външни фактори, които оформят бранша ", разяснява Стив Роу и прибавя, че задачата е да бъде обезпечен резистентен растеж.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР