Главният изпълнителен директор на Фолксваген“ Херберт Дийс се оттегля от

...
Главният изпълнителен директор на Фолксваген“ Херберт Дийс се оттегля от
Коментари Харесай

Директорът на „Фолксваген“ Херберт Дийс се оттегля от борда

Главният изпълнителен шеф на „ Фолксваген “ Херберт Дийс се отдръпва от борда на немския авто колос, с цел да бъде сменен от шефа на марката спортни коли „ Порше “, оповестиха от групата.

Оттеглянето на Дийс от върха на втория по величина авто производител в света е контрактувано " по взаимно единодушие " и ще влезе в действие на 1 септември, се споделя в изказване на „ Фолксваген “, представено от Агенция Франс Прес.

След четири години като основен изпълнителен шеф Дийс ще бъде сменен от Оливер Блуме, сегашен началник на спортните коли „ Порше “, част от фамилията на „ Фолкйсваген “ от 12 марки, което включва също „ Шкода “ и „ Ауди “.

Концернът, който е в развой на преструктуриране на бизнеса си, с цел да се концентрира върху електрическите транспортни средства, взе решение за този ход на съвещание на надзорния съвет през днешния ден.

„ Дийс изигра основна роля в трансформацията на групата, преведе компанията през извънредно бурни води и осъществя фундаментално нова тактика ", съобщи ръководителят на надзорния съвет Ханс Дитер Поетш.

Отиващият си основен изпълнителен шеф постоянно шокираше с острия си жанр и спорни изявления.

През 2019 година той беше заставен да се извини за това, че се е заиграл с нацистки девиз по време на среща на компанията.

Дийс бе подложен на вътрешен напън, откакто през октомври предходната година допусна, че до 30 000 работни места във „ Фолкйсваген “ в Германия ще бъдат застрашени, в случай че не успее да понижи разноските при прекосяването си към модели, задвижвани на акумулатори. Открит обожател на Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на американския пионер в производството на електрически транспортни средства „ Тесла “, Дийс съобщи предходната година, че на известния немски авто производител ще му е нужна " гражданска война ", с цел да се оправи с американския си съперник.

" Екипният дух, справедливостта и пристрастеността са решаващи за триумфа ", съобщи в изказване през днешния ден новоназначеният основен изпълнителен шеф Оливер Блуме. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР