Главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) Серджо Маркионе

...
Главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) Серджо Маркионе
Коментари Харесай

Шефът на Джип поема ръководството на Фиат

Главният изпълнителен шеф на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) Серджо Маркионе се отдръпва поради влошено здраве и ще бъде сменен от Майк Манли, началник на марката Джип (Jeep), която е част от автомобилния тръст, излиза наяве от изказване на автомобилопроизводителят, предава Българска телеграфна агенция.

" С огромно страдание оповестяваме, че през седмицата господин Маркионе е получил непредвидени затруднения след интервенция, които са се задълбочили доста през последните часове ", се споделя в известие на Фиат Крайслер. " В резултат на това господин Маркионе няма да може да се върне на работа ", отбелязва компанията.

В настрана известие Ферари показва, че съветът на шефовете на компанията с голямо страдание научава, че основният изпълнителен шеф Серджо Маркионе не може да се върне на работа.

66-годишният Маркионе получи съществени затруднения след интервенция на дясното рамо предишния месец. 

Маркионе пое управлението на Фиат през 2004 г. Пред 14-годишното си ръководство той преобрази значително автомобилната група - първо като поправи обстановката във Фиат, по-късно като управлява сливането с американския автомобилопроизводител Крайслер (Chrysler) и отделянето на първокласната марка Ферари.

Маркионе вече планираше да се отдръпна следващата година, напомня Франс прес. Задълженията му като началник на първокласния автомобилопроизводител Ферари (Ferrari) ще бъдат поети от Луис Камилери, който е член на съвета на шефовете на Ферари и дълготраен шеф във Филип Морис интернешънъл (Philip Morris International), компанията, която от доста години е спонсор на тази марка спортни коли. 

54-годишният Манли е британец и управлява Джип от 2009 година, както и производителя на пикапи и ванове Рам (Ram) от 2015 година

Решенията на съвета на шефовете би трябвало да бъдат доказани от събранията на акционерите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР