Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се обяви против

...
Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се обяви против
Коментари Харесай

Зукърбърг е против раздробяване на Фейсбук

Главният изпълнителен шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг се разгласи срещу разделянето на компанията в изявление, оповестено от " Франс енфо ", представено от Българска телеграфна агенция в неделя.

В четвъртък в. " Ню Йорк таймс " разгласява публикация на Крис Хюз, един от създателите на " Facebook ". Той акцентира, че Зукърбърг разполага с прекомерно огромно въздействие, в това число върху настроенията на гласоподавателите, тъй като управлява обществените мрежи Facebook, Инстаграм и други услуги. Според Хюз е належащо " Facebook " да бъде разграничена на няколко компании, като управляващите на Съединени американски щати да ревизират дали те не нарушават антимонополното законодателство.

Предложението на Хюз няма да помогне за решение на тези проблеми, счита обаче Зукърбърг. " Мисля, че в случай че се притеснявате за демокрацията и изборите, бихте желали да има компания като нашата, която може да влага милиарди долари годишно за създаване на най-нови средства против интервенция в изборите ", показва той.

Тази година бюджетът на " Facebook " за сигурността е по-голям, в сравнение с цялата облага на компанията, когато става обществена. " Можем да си позволим това значително, тъй като създадохме сполучлив бизнес ", акцентира основният ѝ изпълнителен шеф.

В същото време Зукърбърг увери, че счита за доста съществени въпросите, повдигнати в публикацията на Хюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР