Главният изпълнителен директор на Boeing предупреди, че има "риск" самолетостроителят

...
Главният изпълнителен директор на Boeing предупреди, че има "риск" самолетостроителят
Коментари Харесай

Шефът на Boeing предупреди: Има риск за бъдещето на самолетите 737 Max 10

Главният изпълнителен шеф на Boeing предизвести, че има "риск " самолетостроителят да прекрати производството на своя модел 737 Max 10 поради евентуални регулаторни проблеми.

Компанията има период до края на годината да получи утвърждение за пътническия аероплан от страна на щатските управляващи.

Главният изпълнителен шеф Дейв Калхун съобщи, че опитите за приемане на зелена светлина са "малко от вида всичко или нищо ".

Max 10 е най-новият и максимален аероплан от фамилията на 737, който се преглежда под лупа след две съдбовни произшествия.

В изявление за списание Aviation Week Калхун споделя, че към момента чака удобно развиване, до момента в който Boeing се готви да даде своите причини пред Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати и пред Конгреса.

"Ако минете през нещата, през които сме минали ние, отговорностите, които трябваше да натрупаме, нашата дарба да реагираме или подготвеност да доведем нещата до край, даже и свят без 737 Max 10 не е толкоз плашещ, " споделя той.

"Не чакам да спрем програмата и не желая никой да си мисли това. Просто има риск, " добавя той.

Говорител на Boeing е удостоверил пред BBC изявлението на Калхун.

Той е допълнил, че компанията е ангажирана с това да отговори на условията на регулаторните органи и на тези на своите клиенти за узаконяване и доставка на 737-10. „ Безопасността остава главният фактор при тези старания ".

По-рано FAA предизвести Boeing, че може да не получи сертификация за Max 10 до края на годината. Тя е нужна, с цел да може дадена самолетна компания да употребява самолета.

Boeing има над 600 поръчани самолета Max 10 от 18 клиента, измежду които притежателят на British Airways IAG и United Airlines.

Щатските условия бяха наложени, откакто други модели 737 Max участваха в две съдбовни произшествия в Индонезия и Етиопия, при които починаха 346 души.

Всички самолети от фамилията на 737 Max бяха спрени от полети след злополуката с Ethiopian Airlines през 2019 година Оттогава някои авиационни органи по света позволиха на самолетите още веднъж да летят.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР