Главният изпълнителен директор на Barclays Джес Стали Още по темата

...
Главният изпълнителен директор на Barclays Джес Стали Още по темата
Коментари Харесай

Barclays с интерес да се върне на пазарите в Южна Африка и Южна Корея

Главният изпълнителен шеф на Barclays Джес Стали

Още по тематиката
Barclays обмисля сливания с конкурентни банки

Основна причина е натискът от един от главните вложители във финансовата институция
28 май 2018
Lloyds продава ирландския си ипотечен бизнес на Barclays за 4 милиарда паунда

Британската банка ще се концентрира върху локалния пазар поради опасността от нова конкуренция
21 май 2018
Barclays приключи с годишна загуба от близо 2 милиарда паунда

Британската банка даде обещание на вложителите да възвърне размера на дивидентите
24 фев 2018
Англия повдига обвинявания против Barclays

Банката ще бъде обвинена дружно с трима някогашни шефове
20 юни 2017
Barclays продава по-голямата част от африканския си бизнес за 2.2 милиарда паунда

Банката се пробва да редуцира каузи си в Barclays Africa Group до 15%
3 юни 2017
Barclays се върна на облага през 2016 година

Ръстът на приходите от капиталово банкиране и намаляващите правосъдни разходи помогнаха на финансовата институция да стабилизира резултатите си
25 фев 2017
Barclays усъвършенства годишните си резултати
23 фев 2017
Barclays продава бизнеса си в Африка

Британската банка форсира проектите си за преструктуриране
1 мар 2016 Инвестиционната банка Barclays изследва способи за наново нахлуване в пазарите в Южна Африка и Южна Корея, в прорез със тактиката й за трансатлантическото ограничение на активността на банката, стартирана преди няколко години, оповестява Financial Times.

Разговорите са на ранен стадий, само че осведомени с проектите на банката, обявиха, че Южна Африка и Южна Корея са били избрани като два от пазарите, на които капиталовата банка би желала да възвърне интервенциите си. Банката още веднъж отвори офис в Австралия, откакто го затвори преди две години.

Плановете

Миналата година Barclays разгласи, че има желанието да развива още веднъж частно банкиране в Азия след приключването на съглашение за неконкуриране, обвързвано с продажбата на азиатския бизнес за ръководство на активите през 2016 година

Продажбата беше част от отдръпването на банката от Азия, Бразилия и Русия дружно със затварянето на банковите интервенции в Азия, защото Barclays се опита да се възвърне на най-силните си пазари - Обединеното кралство и Съединени американски щати. Продажбата на по-голямата част от мажоритарния й дял в Barclays Africa беше различен главен детайл от стратегическото преустрояване на банката.

Банката обмисля опцията за разкриване на посланичество в Южна Африка, с цел да може да предлага банкови услуги на клиенти, като е наясно, че всяка услуга ще би трябвало да дава отговор на изискванията на многогодишното съглашение за неконкуриране с Barclays Africa.

Мария Рамос, основен изпълнителен шеф на Barclays Africa, отхвърли евентуалната опасност от страна на Barclays International, която е изключена от доста африкански пазари до юни 2020 година според изискванията на съглашението за неконкуриране.

Barclays няма да има директна конкуренция в Южна Корея, само че не желае да нервира регулаторите, като навлезе още веднъж в пазар, който е напуснал толкоз скоро. Хора, осведомени със обстановката в Южна Корея, обявиха, че банката към момента не е почнала процеса за кандидатстване за нов лиценз.

Когато банката заяви за своето завръщане в Австралия, тя акцентира комерсиалната опция, както и обстоятелството, че се завръща още веднъж с дребен и фокусиран екип, който ще ръководи доста по-малко капитал и запаси от някогашната Barclays Australia.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР