Главният изпълнителен директор на банката предположи, че борсовият индекс S&P

...
Главният изпълнителен директор на банката предположи, че борсовият индекс S&P
Коментари Харесай

Ръководителят на JPMorgan счита заплахата от глобална рецесия за реална

Главният изпълнителен шеф на банката допусна, че борсовият показател S&P 500 може да падне с още 20% от актуалните равнища на фона на продължаващото стягане на паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати, оповестява CNBC.

Сред знаците за евентуална криза ръководителят на JPMorgan назова въздействието на високата инфлация, повишението над предстоящото равнище на лихвените проценти, незнайните последствия от количественото стягане на Федералния запас (quantitative tightening, QT) и военните дейности в Украйна. Според Даймън " това са доста съществени неща, които могат да тласнат Съединени американски щати и целия свят към криза след шест до девет месеца ".

В същото време той означи, че европейската стопанска система към този момент е в криза сега, а стопанската система на Съединени американски щати в този момент " в действителност към момента е в ред ".

Когато стартира рецесията, Даймън пресмята, че потребителите евентуално ще бъдат по-добре от международната финансова рецесия от 2008 година, с помощта на напъните на Федералния запас на Съединени американски щати.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР