Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман смята, че добивът

...
Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман смята, че добивът
Коментари Харесай

Шефът на Audi: изкопаемите горива са виновни за замърсяването

Главният изпълнителен шеф на Audi Маркус Дюсман счита, че добивът на изкопаеми горива е главната причина за изменението на климата. Това свое мнение Дюсман изрече по време на конференция за климата, проведена от Spiegel и BCG. „ Промяната на климата е породена от изкопаемите горива, които извличаме от земята. Това би трябвало да спре. Имаме потребност от общество, свободно от изкопаеми горива “, декларира той. Шефът на Audi има намерение да реализира това благодарение на електрификация, макар че остават повече от 10 години до цялостното прекосяване на марката към напълно електрическо задвижване.

По-рано тази година компанията разгласи, че до 2025 година ще има 20 напълно електрически автомобила в гамата си, а към 2033 година в нея няма да има мотор с вътрешно горене. В същото време Audi дава обещание, че от 2026 година всички нови модели на марката ще бъдат извънредно електрически. Plug-in хибридите, съгласно Дюсман, ще „ преодолеят пропастта “ сред ДВГ и електрическите коли, като по този метод „ ще изгладят прехода към електрическо задвижване “. Той прибавя, че "все още ще има място за хибриди през идващите няколко години ". Говорейки за електрическите коли, шефът на Audi също по този начин акцентира значимостта на инфраструктурата: „ Там, където има електрически коли, би трябвало да има и зарядни станции. "

В същото време електрическите коли няма да обезпечат по-голям пробег с едно зареждане. Напротив, Дюсман декларира, че бъдещите електрически задвижващи системи на. „ Не мисля, че монтирането на огромни акумулатори с пробег от хиляда километра ще станат наклонност.” Развитието на инфраструктурата за електрически коли под формата на увеличение на броя на зарядните станции ще направи това просто излишно, споделя топ мениджърът. В резултат на това потенциалът на батерията ще стартира да понижава, което ще направи електрическите коли по-леки и по-евтини.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.

н.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР