Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук проведе 45-минутно интервю

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук проведе 45-минутно интервю
Коментари Харесай

Тим Кук призна, че подготвя свой наследник начело на Apple, но все още не смята да се пенсионира

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук организира 45-минутно изявление с английската певица Дуа Липа в подкаст на BBC. Разговорът се концентрира върху биографични обстоятелства и полемики за трендовете в софтуерната промишленост, само че Кук призна също, че се отнася съществено към процеса на подготовка на правоприемник и би желал да види някой от Apple в тази роля.

За 63-годишния началник на компанията това не е най-безсмисленият въпрос, само че Кук в това време съобщи, че към момента не счита да се пенсионира, само че да приготви правоприемник е нужно, най-малкото заради непредсказуемостта на житейските условия.

„ Ние сме компания, която има вяра в построяването на набор от гении, тъй че имаме доста подробни проекти, тъй като постоянно може да се случи нещо непредсказуемо. Утре може да сляза от неверния бордюр. Надявам се това да не се случи, апелирам се да не се случи. “

обясни основният изпълнителен шеф на Apple, който наследява създателя Стив Джобс, умрял след тежко заболяване през 2011 година

Когато Дуа Липа попита Кук дали е подготвен да уточни своя правоприемник, той отговори негативно. Той изясни, че негова отговорност е да приготви няколко ръководители, на които може да бъде поверено ръководството на компанията, а когато се стигне до избора на идващия основен изпълнителен шеф, Кук несъмнено желае това да бъде някой от Apple. Ролята на Тим Кук, сподели той е да даде на борда набор от претенденти, от които ще бъде определен новият основен изпълнителен шеф. В същото време ръководителят на Apple добави, че не може да си показа живота си без тази компания и би желал към момента да работи в нея.

63-годишният, който апропо е и един от най-възрастните водачи на огромна софтуерна компания разиска и напъните на Apple за екологична резистентност, както и несъразмерната приложимост на смарт телефони, цената на съдействието и равноправното посланичество, филантропията, както и обещанията и заплахите на изкуствения разсъдък, и „ изменящия живота “ капацитет на огромните езикови модели. Можете да гледате цялото изявление по-долу.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР