Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук потвърди, че е

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук потвърди, че е
Коментари Харесай

Тим Кук също притежава биткойн

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук удостовери, че е вложил персонални средства в биткойн (BTC) по време на вчерашната полемика на конференцията Dealbook на New York Times. " Смятам, че е рационално да я владея като част от диверсифициран портфейл ", съобщи основният изпълнителен шеф по време на диалога с Андрю Рос Соркин. „ Между другото, не давам на никого капиталови препоръки ", продължи бързо той, без да прецизира в кои съответни криптовалути е вложил.

" От известно време се интересувам от тях. Проучвал съм ги и по този начин нататък... Мисля, че е забавно ", продължи основният изпълнителен шеф.

Въпреки че Кук удостовери личната си инвестиция в биткойн (линк )., той беше доста по-предпазлив по отношение на проектите на Apple като компания. Той изключи опцията за вложение на паричния баланс на компанията в криптовалута и съобщи, че Apple не възнамерява да разреши на хората да я употребяват за закупуване на нейни артикули " в близко бъдеще ". Но основният изпълнителен шеф се закани, че " има и други неща, които несъмнено преглеждаме ", когато става въпрос за биткойн и криптовалути, без да афишира съответни проекти.

Когато беше запитан за НФТ, Кук сподели, че ги намира за " забавни ", само че че " ще отнеме известно време, с цел да се разпрострат по метод, който е за всеобщия човек ".

По време на траялия към половин час диалог Тим Кук беше запитан и за други значими тематики, които засегнаха Apple през последните месеци, в това число за шумната правосъдна борба с Epic Games. На въпроса дали на потребителите би трябвало да се даде опция да конфигурират приложения от източници, разнообразни от App Store на Apple, посредством процеси като sideloading, основният изпълнителен шеф повтори, че Apple счита, че нейният метод е най-хубав за сигурността.

" Ако желаете да зареждате странично, можете да си купите телефон с Android. Този избор съществува, когато влизате в магазина на оператора ", сподели основният изпълнителен шеф. " Ако това е значимо за вас, тогава би трябвало да си купите телефон с Android. " По-нататък той оприличи разрешаването на потребителите да зареждат свои лични приложения в iPhone на това, че автомобилният производител продава кола без въздушни възглавници или защитни колани. " Просто е прекомерно рисковано да се прави това ", сподели той. " Това нямаше да е iPhone, в случай че не осигуряваше оптималната сигурност и цялост на персоналния живот. "

Компанията също по този начин разгласява многочислени отчети тази година, като във всички тях се твърди, че позволяването на потребителите да конфигурират програмен продукт, който не е тестван в процеса на обзор на App Store, рискува да изложи телефоните им на злотворен програмен продукт и други закани за сигурността. Според Apple нейната политика против страничното зареждане поддържа невисок дял на зловредния програмен продукт за iOS спрямо други платформи като Android.

 

Въпреки че тя е твърдо срещу разрешаването на странично зареждане на мобилните си платформи, същото не важи за компютрите Mac на Apple, където потребителите имат доста по-голяма еластичност във връзка с софтуера, който конфигурират. Критиците настояват, че Apple би могла да схване сходен метод за iPhone и да употребява система като Gatekeeper на macOS, с цел да ревизира дали обещано приложение съдържа прочут злотворен програмен продукт или дали документът за сключване на разработчика е лишен. Но Apple твърди, че този метод не би бил подобаващ, както тъй като iPhone се употребява за запазване на повече персонална информация, по този начин и тъй като методът е довел до недопустимо равнище на злотворен програмен продукт в Mac.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР