Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос ще се оттегли

...
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос ще се оттегли
Коментари Харесай

Amazon ще има нов шеф от 5 юли

Главният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос ще се отдръпна от поста си на 5 юли. Това заяви самият той по време на годишното заседание на акционерите на Amazon.

Той ще бъде сменен от Анди Джаси - сегашния началник на подразделението за облачните услуги на компанията Amazon Web Services (AWS).

57-годшиният Безос основава Amazon през 1994 година като компания за онлайн продажба на книги. Днес е Amazon е един от най-големите търговци на дребно в света и една от най-скъпите компании в света. Безос ще стане изпълнителен ръководител на борда на шефовете на Amazon и ще концентрира вниманието си върху нови планове и начинания.

„ Избрахме тази дата, тъй като тя е сантиментална за мен. Това е денят, в който Аmаzоn бeшe cъздaдeн пpeз 1994-a гoдинa, тoчнo пpeди 27 гoдини ", сподели създателят на колоса в търговията на дребно.

 От Amazon оповестиха още през февруари, че Безос ще се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф и че ще пренасочи вниманието си към разнообразни начинания, измежду които фонда Bezos Earth Fund, компанията за галактически проучвания и полети Blue Origin, вестникът „ Вашингтон пост “ и Amazon Day 1 Fund.

Вчера компанията заяви, че ще придобие ще придобие именитото кино студио Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) за 8,45 милиарда $. От Amazon обявиха, че се надяват да употребяват каталога на MGM от над 4000 кино лентата и 17 000 телевизионни излъчвания, с цел да подсилят своята развлекателна дивизия Amazon Studios и по-специално стрийминг услугата Prime Video, която е изправена пред тежка конкуренция в лицето на Netflix, Disney+ и HBO Max/Go.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР