Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос има пословичен навик

...
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос има пословичен навик
Коментари Харесай

Навикът с имейла с въпросителен знак на Джеф Безос

Главният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос има легендарен табиет с изпращане на един съответен имейл, съдържащ единствено един знак - въпросителния знак, споделя Business Insider. 

Когато някой от мениджърите в Amazon получи имейл от Безос единствено с "? ", той знае, че Безос му дава сигнал за нещо, тъй като клиент се е оплакал. Това изясни самият Джеф Безос в изявление на сцената на George Bush Presidential Center в петък. 

" Аз към момента имам имейл адрес, на който клиентите ми пишат ", призна той. 

Въпреки че нормално не дава отговор персонално на тези имейли, шефът на Amazon ги чете. 

" Преглеждам множеството от имейлите до мен. Гледам ги и ги експедирам до виновните шефове в региона с загадъчен знак. Правя го в резюме за " Можеш ли да погледнеш това, апелирам? Защо това се случва? ", сподели Безос. 

Да бъде получен подобен имейл от Джеф Безос е нещо много постоянно срещано в Amazon и е значимо събитие. Получателят, който е шеф, постоянно пък от своя страна препраща имейла на виновен управител, който пък ще прегледа имейла " със свито сърце ", както е разказал един от тях неотдавна. 

Така е, тъй като от него щом получи имейла се чака да зареже всичко, с което се занимава, с цел да стартира да проверява случая и да открие отговора за какво по този начин се получава, както и казусът да бъде отхвърлен. 

Понякога това значи доста пручвания, правени нощем или през уикендите. 

Но Безос гледа на имейл адреса си - [email protected], като на метод да остане близко обвързван с клиентите, което другояче е по-трудно, откакто той е основен изпълнителен шеф, който не дава отговор за еждневните интервенции и вижда компанията най-вече през данни и отчети. 

" Имаме тонове метрики ", изясни той от сцената. " Когато пращаш милиарди пакети годишно, имаш потребност от положителни данни и метрики дали доставяш в точния момент, дали доставяш в точния момент до всеки град, дали доставяш в точния момент до всеки комплекс от жилища... Дали пратките ти имат прекалено много въздух в тях, дали се получава отпадъчно пакетиране... ", изброи той. 

По думите му обаче жалбите от консуматори му дават прозрения от първа ръка. Ако всичките му данни споделят едно, а няколко клиенти друго, той има вяра на клиентите. 

" Забелязал съм, че когато разказаните истории (от хората) и данните ни не подхождат, историите нормално имат право. Има нещо неверно в метода, по който измерваме ", изясни той.

Това е едно от нещата, които Безос назовава " отнемане от потребителя ". Той го опълчва на практиката на " отнемане от конкуренцията ". 

" Ако цялата ти просвета е захласната от съперниците, би било мъчно да останеш стимулиран като си първи. Докато в това време, потребителите постоянно са недоволни. При тях постоянно има неодобрение, те желаят още. Така че без значение какъв брой надалеч стигнеш пред съперниците, ти си към момента зад клиентите, постоянно ще бъде по този начин и те постоянно ще те дърпат напред ", изясни Безос. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР