Главният изпълнителен директор на А1 получи поредно признание за работата

...
Главният изпълнителен директор на А1 получи поредно признание за работата
Коментари Харесай

Александър Димитров е „Мистър Икономика 2018”

Главният изпълнителен шеф на А1 получи следващо самопризнание за работата си отпред на водещия телеком

Александър Димитров е новият „ Мистър Икономика 2018 ”. Председателят на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на А1 бе отличен в най-престижната категория на състезанието „ Мистър и Мисис Икономика ”, който се провежда от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и от сп. „ Икономика ”. Наградата му бе връчена персонално от кмета на София Йорданка Фандъкова и от вицепремиера Томислав Дончев.



Наградата „ Мистър Икономика 2018 ” е следващото самопризнание за сполучливата работа на Александър Димитров отпред на А1, където той постави основите на една от най-значимите корпоративни трансформации на българския пазар. В средата на месец ноември той бе избран за „ Мениджър на годината 2018 ” в авторитетната ранглиста на сп. „ Мениджър ”.

„ Тази премия е голяма чест, тъй като за мен и за А1 това е следващ връх, който реализираме. 2018-а беше доста добра година за компанията ни – успяхме да се развием по най-хубавия вероятен метод. Смятам, че всичките ни 5 милиона клиенти усещат това посредством нашите артикули и услуги. Тази премия за нас е и отговорност, тъй като тя ни припомня, че би трябвало да продължим да се развиваме. Телекомуникациите и дигитализацията са неизменима част от всяка една промишленост. Затова непрекъснато се стремим да предоставяме високотехнологични решения, които оказват помощ на българския бизнес да бъде по-дигитален, по-печеливш и по-достъпен за хората. Обещавам, че това, което ще предложим през 2019-а, ще е още по-добро спрямо постигнатото тази година ”, показа Александър Димитров по време на церемонията по награждаването.



Александър Димитров се свързва с икономическия напредък на компанията, която към този момент втора поредна година регистрира позитивни финансови резултати и възстановява лидерските си позиции в бранша. Той стои зад една от най-големите ребрандинг акции у нас с превръщането на Мтел в А1. Тя беше придружена от редица позитивни промени, които А1 съумя да осъществя – построяването на най-бързата 4G мрежа в България, възстановяване на потребителско обслужване, въвеждането на нови за бранша решения като лични спортни канали, финансови услуги, музикална стрийминг платформа. Под управлението на Александър Димитров А1 предложи нови услуги и решения и на корпоративните си клиенти посредством платформата A1 Digital с над 20 облачни решения за ICT инфраструктура чартърен, за по-добра колаборация и успеваемост на чиновниците и за онлайн сигурност.

Основен фокус в работата на Александър Димитров са удовлетвореността, признанието и развиването на чиновниците. С редица вложения в стратегии за самопризнание и развиване, както и с персонална ангажираност и открита връзка със чиновниците, той съумя да построи мощен екип и работна атмосфера, която предизвиква непрекъснатото учене и иновативността.



Заедно с напъните за повишение удовлетвореността на чиновниците и клиентите, стабилизиране на компанията и нарастване на приходите от услуги, Александър Димитров поддържа и развиването на корпоративната обществена отговорност на компанията. По традиция А1 е един от най-големите вложители в българския спорт и развива сполучливо съдействие с редица български тимове и федерации, като ПФК ЦСКА София, Българска федерация ски и Българска федерация лека атлетика. Компанията е позната и с дълготрайната си поддръжка на приемната грижа в страната и с плана „ Интернет за всички ”, който образова деца и техните родители за изгодите от интернет и сигурността при използването на световната мрежа.
Александър Димитров има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Той заема актуалната си позиция от 1 октомври 2015 година, когато се причислява към екипа на A1 от Виваком, където заема поста основен търговски шеф от 2008 година. Преди това е бил търговски шеф (2001 – 2006) и основен изпълнителен шеф (2006 – 2008) на Германос Телеком България. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и международно стопанство в София.



„ Мистър и Мисис Икономика ” е един от най-престижните състезания за достижения в областта на стопанската система и бизнеса, проведен от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание Икономика. Над 25 години наградата се връчва на бизнесмени, икономисти и финансисти, съдействали в най-голяма степен за развиването на българската стопанска система. Конкурсът е предшестван от номинации на претенденти за наградите. Номинациите за премиите в състезанието тази година бяха 32, като спечелилите бяха избрани от жури, формирано от членовете на Управителния съвет на КРИБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР