Главният изпълнителен директор на “Ауди” (Audi) Руперт Щадлер е арестуван

...
Главният изпълнителен директор на “Ауди” (Audi) Руперт Щадлер е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха изпълнителния директор на “Ауди”

Главният изпълнителен шеф на “Ауди” (Audi) Руперт Щадлер е задържан в Германия по отношение на дизелгейт, заяви в.”Зюддойче цайтунг”, представен от международните организации.

LATEST: Audi CEO Rupert Stadler was arrested Monday as part of investigations into parent company Volkswagen’s alleged diesel emissions cheating https://t.co/BoPJqnj3gLpic.twitter.com/rdvc32wPip

— TicToc by Bloomberg (@tictoc) June 18, 2018

Шефът на първокласната марка на “Фолксваген” (Volkswagen) е бил арестуван поради операциите с показанията за отделяните газове от дизелови коли на групата, удостовери Фолксваген.

Германската прокуратура заведе дело против Щадлер предходната седмица по упрекнати в машинация и подвеждаща реклама по отношение на манипулираните тестови данни за отделени нездравословни газове при дизеловите коли на първокласното поделение на “Фолксваген”.

Близо три години откакто Фолксваген призна, че е манипулирал данните от тестванията за отделени нездравословни газове, мюнхенската прокуратура разгласи, че в този момент проверява 20 души и че е претърсила жилището на Щадлер и на различен член на управителния съвет.

Новината се появи, откакто немското издание “Билд ам зонтаг” заяви, че при близо един милион автомобила Даймлер (Daimler) са открити противозаконните устройства за манипулиране на данните от тестванията. Това демонстрира по какъв начин последствията от абсурда дизелгейт не престават да преследва автомобилния бранш.

От 30 май ръководителят на управителния съвет на “Ауди” Щадлер и още един член на управителния съвет са обвинени, заяви мюнхенската прокуратура.

Разследването може да провокира управническа рецесия в “Ауди” и в компанията майка “Фолксваген”, където Щадлер бе нараснал през април до началник на продажбите на групата.

Мюнхенската прокуратура изясни, че двамата обвинени са разследвани по съмнение в измами и подвеждаща реклама и за хипотетичната им роля в пласирането на колите с манипулиращи устройства на европейския пазар.

Щадлер е подложен на рецензии още откогато “Ауди” призна, че е употребявал манипулиращия програмен продукт през ноември 2015 година, два месеца след Фолксваген, само че той се радва на поддръжката на фамилиите “Порше” и “Пиех”, които управляват двете компании.

Според прокуратурата “Ауди” е продала минимум 210 000 дизелови коли с манипулиращия програмен продукт в Съединени американски щати и Европа от 2009 година, отбелязва ДПА.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР