Главният изпълнителен директор и акционер в Тесла Илон Мъск ще

...
Главният изпълнителен директор и акционер в Тесла Илон Мъск ще
Коментари Харесай

Илон Мъск влиза в борда на директорите на Twitter

Главният изпълнителен шеф и акционер в Тесла Илон Мъск ще стане част от борда на шефовете на обществената мрежа Twitter, откакто през вчерашния ден стана ясно, че е придобил дял  от акциите ѝ, оповестяват от Ройтерс.

Назначаването му може краткотрайно да блокира опцията да придобие по-голяма част от Twitter. Спекулации за сходни негови проекти пристигнаха от анализатори и вложители, откакто той купи 9,2 % от акциите в компанията на стойност към 3 милиарда $.

Мъск не може да има повече от 14,9 % от елементарните акции в Twitter нито като самостоятелен притежател, нито като част от група акционери, до момента в който е в борда на шефовете, прецизират от обществената мрежа.

„ Той е по едно и също време огромен идеалист и мощен критик на компанията - тъкмо това, което е нужно за Twitter, а и за борда на шефовете, с цел да ни направи по-силни в дълготраен проект “, написа изпълнителният шеф на обществената мрежа Параг Агравал. А Мъск отговори, че чака дружно да създадат обилни усъвършенствания в Twitter през идващите месеци.

Самоопределящ се като абсолютист за свободата на словото, мултимилиардерът подлага на критика обществената мрежа за нейните политики и неотдавна организира анкета в Twitter, в която пита потребителите дали имат вяра, че платформата се придържа към правилото за свободата на словото. По-рано през седмицата той пусна и анкета с въпрос към потребителите желаят ли да се добави опция за редактиране на изявленията в платформата.

Акциите на Twitter означиха растеж от 27%, откакто Мъск разгласи придобиването на дял в компанията.

Илон Мъск е определян за най-богатия човек съгласно американското списание Forbes и взе участие още в ръководството на авиокосмическата корпорация SpaceX, стартъпа Neuralink и инфраструктурната компания Boring Company.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР