Главният инспекторат на Министерския съвет започва проверки в няколко институции,

...
Главният инспекторат на Министерския съвет започва проверки в няколко институции,
Коментари Харесай

Борисов назначи проверка за неправомерно искани свидетелства за съдимост

Главният инспекторат на Министерския съвет стартира инспекции в няколко институции, които не престават да изискват удостоверение за съдимост на книжен притежател като част от нужните документи за даване на административна услуга.

Проверките са предоставени персонално от премиера Бойко Борисов след подадени недоволства на жителите за неспазване на закона и непозволено изисквани от тях удостоверения и свидетелства.

С измененията в законодателството от началото на годината отпада изцяло условието към лицата с чисто правосъдно минало да показват удостоверението като доказателство, а администрациите са задължени да откриват данните за съдимостта на жителите служебно, без да се заплаща държавна такса.

Мярката е част от дълготрайния приоритет на държавното управление за осъществяване на административна промяна и възстановяване на обслужването към жителите и бизнеса, в това число посредством унищожаване на условието за показване на някои от по-разпространените публични документи на книжен притежател.

Ще се ревизират процедури и в Министерството на труда и обществената политика за кандидатстване по планове към министерството, както и Агенцията по заетостта, Изпълнителната организация по медикаментите за издаване на позволение за търговия на дребно, Изпълнителната организация по горите за подписване на контракти за рандеман и продажба на дървесина с търговци, както и в ИА " Автомобилна администрация ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР