Футболният треньор на MSU Мел Тъкър може да се сблъска с монументално падане след обвинения в сексуален тормоз, казва репортер

...
Главният футболен треньор на Мичиганския държавен университет Мел Тъкър беше
Коментари Харесай

Главният футболен треньор на Мичиганския държавен университет Мел Тъкър беше отстранен без заплащане в неделя, след като USA Today съобщи за обвинения в тормоз срещу него. Ако бъде уволнен, Тъкър ще загуби оставащите 80 милиона долара от неговия 10-годишен договор за 95 милиона долара.

„Това може да бъде монументално падение за някой, който е достигнал до висшия ешелон на спортните треньори в колежани“, каза Кени Джейкъби, разследващ репортер за USA Today, който съобщи новината за обвиненията.

USA Today казва, че с него се е свързала Бренда Трейси, известна жертва на изнасилване и експерт по сексуална информираност, наета от Тъкър да говори с екипа. Тя подаде жалба през декември 2022 г., в която се твърди, че по време на телефонен разговор през април същата година Тъкър й е правил сексуални коментари и е мастурбирал без нейното съгласие, каза Джейкъби.

„Идеята, че някой може да ме познава и да каже, че разбира моята травма, но след това да ми нанесе отново тази травма, е толкова отвратителна за мен, че ми е трудно дори да обгърна ума си,“ Трейси каза USA Today. „Сякаш ме потърси само за да ме предаде.“

Според документите, получени от изданието, Тъкър не отрича поведението си пред разследващите, но казва, че е било по взаимно съгласие.

„Изкривяването на нашите интимни отношения по взаимно съгласие от г-жа Трейси в обвинения за сексуална експлоатация наистина ме засегна“, пише Тъкър в писмо до следовател по дял IX, според USA Today. „Не се гордея с преценката си и ми е трудно да си простя, че попаднах в тази ситуация, но не съм извършил неправомерно поведение по никаква дефиниция.“

MSU защити решението си да не отстрани Тъкър преди месеци след като приключи собственото си разследване в края на юли.

Изслушване дали Тъкър е нарушил училищната политика е насрочено за следващия месец.

„Все още има процес, който трябва да се разиграе“, каза спортният директор Алън Халър на пресконференция .

Развитието бележи друг случай на сексуално неправомерно поведение, пред който е изправен MSU. След години на жалби, бившият лекар на MSU и САЩ по гимнастика Лари Насар беше осъден през 2018 г. за сексуално насилие над гимнастички. Университетът казва, че оттогава работи, за да си върне доверието на общността.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР