> Главният епидемолог на Швеция - Андерс ТегнелТегнел е в

...
> Главният епидемолог на Швеция - Андерс ТегнелТегнел е в
Коментари Харесай

Швеция призна провала си, изненадана е от големия брой жертви на COVID-19

 > Главният епидемолог на Швеция - Андерс Тегнел
Тегнел е в основата на спорния метод, който страната избра да приложи против пандемията. Смъртните случаи в Швеция са над 2700, а инфектираните са повече от 23 000 души. Жертвите на COVID-19 там са доста повече в сравнение с в останалите скандинавски страни, както и в други страни, въвели строги ограничавания. Големият брой на смъртните случаи в страната " беше изненада за нас ", призна Андерс Тегнел.

" Длъжен съм да кажа, че в никакъв случай не сме изчислявали толкоз доста смъртни случаи. Очаквахме повече хора да се разболеят, само че високата смъртност ни изненада ".

Главният държавен епидемиолог изяснява, че необикновеният метод в огромна степен е разчитал на хората да съблюдават обществена отдалеченост, без да са въведени публични условия.

" Но не споделям, че имаме триумф във всички аспекти. Броят на умрелите е нещо, което доста ни тревожим ", прибавя Тегнел.

Той отбелязва също, че доста сериозен проблем е високата смъртност в старческите домове, макар че визитите там са неразрешени. Епидемиологът акцентира, че този проблем съществува и в доста други европейски страни.

Според Тегнел в края на април най-малко половината от смъртните случаи в Швеция са били в старешки домове.

" Смятахме, че ще бъде доста по-добре заболяването да не доближава до домовете за възрастни хора, само че това не стана ", споделя той.

" Много е мъчно да държам заболяването надалеч от тези места. Дори и в случай че вършим най-хубавото съгласно опциите ни, явно не е задоволително ", добавя Тегнел.

Той акцентира, че " не слагаме живота на никого пред този на останалите - това не е методът, по който работим. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР