Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни как с

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни как с
Коментари Харесай

Ангел Кунчев посочи 3-те стъпки, с които ще падне зеления сетификат у нас

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев изясни по какъв начин с какъв метод от три стъпки ще падне зеления документ у нас. Това се случи по време на брифинг в Министерски съвет.

"Първо ми позволете да кажа, че в нашата работа като епидемиолози не са доста моментите, когато се радваме да кажем нещо. След две години ограничавания и компликации, пристигна времето да кажем, че нещата вървят добре.

Спадането за заболеваемостта има растеж. Според данните, виждате, че непрекъснато настанените в болница паднаха под 6 хиляди, надяваме се тази седмица да паднат и под 5 хиляди. На базата на този разбор ние възприехме методиката, употребена в други европейски страни, като Германия, Франция и Австрия. Ако имахме обсег, сходен на Англия, евентуално можехме да кажем, че вървим към цялостно повдигане на ограниченията.

Първата стъпка, която ще влезе в действие дава опция на всеки с обект да не изисква зелен документ от посетителите. Допуска се визитата на до 12 деца за осъществяване на групови езикови занятия, школи, центрове. Този стадий е напълно иден и ще влезе в действие тази седмица.

Следваща дата е 5 март- в случай че нещата се развиват позитивно, визитите на действия и услуги от публично значение, ще стават без зелен документ, без значение какви са желанията на притежателите. Изискванията остават обаче наложителни за личния състав.

Ако всичко върви както желаеме, на 20 март ще падне условието за документ за всички, в това число Той ще важи единствено за пътешестване, като това ще му обезпечава елементарен достъп до Европейски Съюз и други точки на света.

Има ли заплаха нещо да се случи? Да, само че тя е минимална ", сподели той.

Доц. Кунчев добави, че маските ще отпаднат на по-късен стадий, тъй като лимитират разпространяването на вируса и изясни, че тестването на учениците няма да е постоянно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР