Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев консултира методологията на

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев консултира методологията на
Коментари Харесай

С близо 5000 теста в Бургас показваме, че районът е безопасен за туристи

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев съветва методологията на идното огромно представително изследване, което да покаже степента на построения имунитет против COVID-19 в Бургас. Днес той се среща с кмета Димитър Николов и шефа на РЗИ доктор Георги Паздеров, оповестяват от общината.

" Много се веселя, че съм отново в Бургас и с това, което вършим, бихме могли да помогнем на локалния бизнес. На процедура данните от последните две седмици недвусмислено демонстрират, че Бургас е един от най-запазените във връзка с Коронавирус райони, защото нямаме нови случаи, въпреки че процентът на изследваните е един от най-високите в страната. Но, с цел да бъдем точни, желаеме да създадем по-мащабно проучване в оптимално къси периоди, тъй че да потвърдим, и то научно, какъв е процентът на носителство, какъв брой хора са се срещали в региона с вируса и до каква степен този район е един от най-безопасните в Европа във връзка с това хората да идват тук умерено, да употребяват морето, плажовете и всички други хубости, като се усещат спокойни за себе си, фамилиите си и децата. Основното на едно такова изследване е, че няма таргет групи. То би трябвало да е инцидентно като местоживеене, пол, специалност, етническа принадлежност, тъй че резултатът да даде фактически действителната картина ", сподели доцент Кунчев.

Кметът Николов благодари за поддръжката и съобщи, че огромното тестване ще обхване освен регионалния център, само че и общини към Бургаския залив и по Южното Черноморие. Целта е целият район да се популяризира като сигурна туристическа дестинация.

" Голяма е броя на хората, които ще се изследват. Ще ангажира много хора, само че съм сигурен, и до момента Бургас сподели, че като община, като район, като организация, може да направи много неща. Убеден съм, че в границите на един рационален период от 2-3 седмици сме в положение да го изпълним ", добави доцент Кунчев.

За имунологичното изследване, препоръчано от кмета Николов, се планува да бъдат употребявани сред 3000 и 5000 антителни теста. То би трябвало да бъде осъществено през първата половина на юни. Така при започване на летния сезон Бургас ще разполага с едно представително проучване, което да му даде основанието да се популяризира като сигурна дестинация и безвреден за посещаване и отмора район. То ще бъде предоставено и на хората от туристическия отрасъл.

Подобна реклама сега си вършат доста страни и райони в Европа, само че единствено на думи. Когато скоро Бургас излезе със свое обръщение към туристите, то ще е подкрепено с резултатите от това представително проучване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР