Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев ще поиска удължаване

...
Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев ще поиска удължаване
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Очакваме ръст на случаите на Covid-19

Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев ще изиска удължение на изключителната епидемиологична конюнктура до края на ноември поради очертаващ се нов растеж на случаите на Covid-19 у нас. В последните дни към този момент се вижда покачване на новозаразените, което управляващите чакат да продължи поради началото на образователната година и опасенията от идваща втора вълна от Южна Европа, в комбиниране със започващата циркулация на респираторни вируси.

В края на последваща седмица ще завалят инфектираните в учебно заведение

" От края на идната седмица чакаме да завалят случаи на Covid-19, които са предадени в учебните заведения . В това няма нищо изненадващо и този развой на безредици към този момент ги преживяхме при отварянето на детските градини ", уточни Кунчев.Той чака и образователният развой да се възстановява, само че след първични бурни полемики.

" Сегашните случаи в учебните заведения не са инфектирани, тъй като са почнали учебно заведение, а са открити, тъй като са почнали учебно заведение. И колкото повече случаи хващаме тази седмица, толкоз това е индикатор, че си вършим работата. От края на другата седмица ще завалят и случаи, които са си предадени вътре в учебните заведения ", коментирай той.

Той уточни, че сега епидемиологичната обстановка в страната наподобява добре, тъй като за последните две седмици отчитаме понижение новите случаи с 2.7%, до момента в който приблизително в Европа се отбелязва растеж от 20%, а в някои страни той доближава 80%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР