Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че сегашната вълна

...
Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че сегашната вълна
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев предупреди за нова епидемична вълна в край на януари - началото на февруари

Главният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи, че сегашната вълна на COVID-19 протича много по-леко, рядко се стига до лекуване в болница.

Вирусът няма да бъде решителен фактор за изборите. Има хора, които са под карантина и няма да могат да гласоподават, те са под 5000, добави Кунчев в ефира на Нова тв.

Излишни са строги ограничения, карантината би трябвало да отпадне, счита той. Експертът акцентира, че има и скрита заболеваемост и при грип и при COVID-19, изключително при по-леките случаи.

От 5-6 дни стигнахме плато на заболеваемостта от COVID-19 и има понижаване на темповете на разпространяване на вируса, следва грипна зараза, която има всяка година, сподели Кунчев. Тази година при грипа има забавяне, евентуално поради COVID-19, счита той. По негови думи евентуално до края на ноември, началото на декември ще има и първите потвърдени случаи на грип, а в края на януари - началото на февруари се чака и епидемиологичната вълна.

Експертът разясни, че носенето на маска понижава риска от разпространяване над 90%, като е значимо е този, който е притежател на вируса и има симптоми  да носи защитното средство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР