Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност,

...
Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност,
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност главния архитект на Варна

Главният проектант на Варна Виктор Бузев е отхвърлен от служба, оповестиха от пресцентъра на Общината. 

Оставката му бе поискана от кмета Иван Портних на 19 април.

Тъй като основният проектант не подаде оставка в инструкции период, против него е формирано дисциплинарно произвеждане и той е отхвърлен от служба, прецизират от пресцентъра.

От общината напомнят, че кметът изиска оставката на Бузев поради " опити за незаконосъобразни дейности,

които водят до обосновани догатки за зависимости. Пример за това са опитите на основния проектант в прорез с вътрешните правила, мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки в курорта " Златни пясъци ".

Други претекстове са

неналичието на цялостна визия за развиването на града, бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата, презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което сигнализират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други. 

" Без да има право основният проектант е подписал разрешителното за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант " Хоризонт " в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за градеж на мястото на баня " Гъбата ", допълват от пресцентъра на Община Варна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР